Thursday, May 20, 2010

tips:untuk kekuatan mental anda




kita kembali bersiaran untuk tips-tipsi...kali ini tips untuk lelaki-lelaki & perempuan-perempuan yang ada lelaki-lelaki bercirikan seperti perempuan-perempuan [tabah okeh taip semua ni tak ada short form]... mungkin anda akan lebih bersedia kalau satu hari golongan ini berkata "wei buntal [bukan nama sebenar] esok teman aku pergi JJ" atau " kambing busuk [bukan nama sebenar juga] esok teman aku pergi the store shopping baju" <---- khas buat penduduk yang negerinya Jusco nan ado... ke ni dialog paling best " Vavini [bukan nama sebenar lagi] esok lusa nak raya jom pergi JALAN TAR" [kenapa harus hurup besar tu...dan apesal dialog paling best..adakah penulisnya sudah meronta-ronta beli kain cotton 20 hengget itu???]

so kalau-kalau la orang-orang ini mengajak anda bershopping...ajak teman tau...maka anda haruslah study kerut-kerut dulu peel atau profile mereka ini...panduan:sama je kalau spesis ni...ciri-ciri dia sama je...


kepada spesis ini:jangan la hengat Vavini macam lelaki di atas bahagia je teman aweks dia shopping...propa je tu...

ok...lebih mudah....kalau nak beli baju je...tapi diingatkan golongan ini kalau nak shopping tak kan la semata-mata beli baju je kan...so....lain-lain barang beli jugak...tapi kita fokuskan satu barang je dulu...bayangkan anda berada di midbeli..oppss sorry midvalley...[kita anggap semua shopper golongan pertengahan...sebab tu Pavi tak dimasukkan dalam lokasi kajian lapangan ini]

1. sampai-sampai je harus la melalui kedai-kedai butik dulu...so mereka akan masuk satu kedai dulu...belek-belek baju...belek sana belek sini...nah!!jumpa!!yeeha...!!!

2. ok...pegang dulu...satu je...alang-alang fitting room sampai 5 baju kan...?so cari lagi...ok ade la 3...cari lagi...ini akan mengambil masa mungkin 15 minit ye...


3.puas hati masuk fitting room...kalau anda bernasib baik anda akan dipanggil dijemput sebagai juri "ok tak?too big..?too small?"


4. ok selepas dah cuba...keluar fitting room ...on the way tu nampak pulak skirt....wow!!wee!!! ambik try pulak....


KESUDAHANNYA....

"mahal la pulak rasa..jom pergi kedai lain Vavini...." =)


ok scene ini akan berlarutan dia setiap kedai..sampai la abeh ukuran midbeli tu....in the end...


"Vavini....ai nak beli baju kt kedai first tadi la....jom...lepas ni nak cari kasut pulak" =))


so kalau anda menjadi seperti Vavini jangan lah tukar jadi Hulk ye....saya cakap siap-siap ni..kalau nak ikut....kena kuat mental dan fizikal...


Tapi..tapi....!!!


Kalau J card member's day....tak payahlah sekadar nak meneman je sebab lepas tu spesis ini akan meninggalkan anda...silap-silap dia balik sendiri je lepas tu terlupa dia datang dengan siapa...hehe!


p/s: sebab tu suka shopping sorang-sorang..memang heben...

Buyui



5 comments:

Anonymous said...

kan...besh artikel ko..dah setaraf dgn kajian lapangan bebudak form 3!!
anyway...pasal Vavini? aku baca mcm baca takat Vavi jer...."ni" ujung tu mcm susah jer nk lekat....

jejaka anggun said...

JA pun suke shopping sorang2... lebih aman.

buyuiazliana said...

Vavini-nak aku wt kajian lapangan pasal Vavini lak ke?

JA-kan?rasa mcm celebs kita jalan sorg2 org tgk2..haha!

jejaka anggun said...

bukan mcm yer.. memang. lebih2 lagi kalo di tgn penuh ngan paperbag...

kalo penuh ngan plastic bag tuh x yah lah. ahaks!!

buyuiazliana said...

JA:plasstic begs?ohhh hina gile ..hahahaha!