Sunday, April 11, 2010

terlebih pandai

ni la kalau dah terlebih pandai ni...seorang budak cemerlang SPM ditangkap polis [berhenti!!!kami polis..der...] sebab menyamar sebagai kerabat diraja pahang [dia cakap dia anak angkat tengku mahkota...ada hati..] lepas tu sebab dia pandai kan....boleh dia tulis surat siap ada letterhead pihak istana pahang la kot ..gunakan surat tu untuk melawat semua kem PLKN kat pahang tu..habis semua pakcik exco pahang kena auta macam tu je..ni kes ni nak cakap cerdik ke bingai ke ape ha...satu lagi...hey budak..cita-cita kau ke nak lawat PLKN segala ni..apa la punya impian..cuba macam akak ni cita-cita nak melawat kedai butik LV kat Paris ke...nak pergi Disneyland ke..[sebab kau budak kan..] ke paling-paling pun kau nak merasa naik tongkang ke Guangzhou, China ke boleh lagi except...heran tak habis lagi ni...apa motif dia ni?paling kurang mintak la jadi askar kalau dah suka hutan bagai..[tak habis lagi ni] kalau uols tak caya cuba pergi ke link ni hokeh..




kepada budak ni lagi..akak nak tanya ni..kau suka kot kena pergi tempat macam akak pergi last week..yang line telefon pun nan hado??toilet dah la tersumbat bercampur pulak tu [walaupun tu bab campur tu i loike...boleh feeling-feeling mandi air panas macam kat Jepun tu..tapi dah toilet sumbat bagai?memang rela aku bangun pukul 5 pagi redah jalan hutan bagai...membuatkan CLK feeling macam x trail untuk mandi dekat masjid..seriyes Mr I...i did it!!!kau jangan ingat kau mimpi ke aku propa..memang aku mengalami benda yang never cross your mind aku akan buat..memang hazab...tapi demi negara yang terchenta...'terpaksa' tapi awas Mr I:jangan ingat lepas ni kau masih boleh parking jauh-jauh aku masih seperti dahulu hokeh?ngeh!

tengok...telefon hanya hiasan semata-mata...tengok pukul berapa baru???pukul 9 baru???yo yo or je tulis 3G tu...3 Gagal ada la..sigh..

at least dapat la menengok penyu bertelur tapi dah habis bertelur mengibas-ngibas pasir ala -ala mandi pasir malam tu...walaupun gelap..kelibat penyu je ai nampak...ok la lagi...my point is..tiba-tiba jadi kagum dengan orang tukang tunggu penyu-penyu kat situ...nak tunggu penyu naik umpama menunggu buah durian gugur...dah la line telefon takde...kalau ada boleh jugak berFB bagai ..boleh tulis status kat FB "sedang tunggu penyu telur" ke...gayut dengan awek ke..tu belum kira tv boleh ke tengok tu..melainkan pakai astro...tu la ai dah cakap perlu tak kabel telefon kalau-kalau la kita kena duduk kat satu-satu pulau?penting kan....??

sorry gambar penyu telur tak ada...camera tak canggih kalau tak ada flash..kalau nak uols kena pergi sendiri..but don't ask me how..google sendiri..

p/s: nasib la tak kena PLKN...bukan sebab terlepas..sebab masa ai memang PLKN tak wujud lagi...


Buyui

8 comments:

ska said...

"menengok telur habis bertelur mengibas-ngibas pasir"? byk kali sy baca sbb nak paham kan. kahkahkahkah

tp serius la. sy pelik dgn budak cerdik tu. apehal la dia nak buat lawatan gi plkn. apa faedah dia dpt pon? takde keja betul. rasanya dia ada masalah psiko lah. teringin jadi anak raja. teringin nak rasa layanan vvip. haha

buyuiazliana said...

kd-haha..akak baca pon aku sedr tergelak2 gak..tkt jadi meaning lain...ai betulkan kejap lagi sebelom ade prg lain menegur...

pasal budak tu kot ye nk layanan vvip...harus ke ke plkn?why must plkn???why??

buyuiazliana said...

ok kd done!!tq!

Anonymous said...

hohohohoho.....ko jadi bidan mak penyu ker?

buyuiazliana said...

penyu-koser gaduh ngn ko!

Anonymous said...

penyu! koser nk wat lawak dgn ko!!!!

jejaka anggun said...

mende yg kecoh2 nih?

buyuiazliana said...

JA- ni sessi membebel ni...geramm kena duduk utan coverage sume nan hado..