Thursday, April 8, 2010

tips makan sedap

erk..alhamdulillah..kenyang gila ai hentam sepinggan laksa penang tadi...dah la kuah dia pekat likat..penuh dan kaya dengan ikan yang segar..wow!!p/s:hantu laksa yang nama tidak mo diketahui itew sila jeles.

speaking of laksa ni...that day masa ai melepak-lepak rumah mak ngah ada la dia and husband makan laksa and u know what...she campur nya laksa tu makan sekali dengan kuah kacang sate tu...ai try memang sedap..and menyelerakan...tak caya cubalah buat..tapi jangan letak banyak-banyak..letak dalam sesudu dua je kalau letak banyak baik u all makan laksa tu dengan kuah kacang je lagi senang!ada dah orang pernah cuba ke?



satu lagi...ni arwah mama suka makan and buat ni..cuba u all try [dah cuba try lagi..manglish!] letakkan kuah laksa bersama bihun goreng ... pun sedap...tapi ai tak berapa gemar ai lagi suka makan mihung goreng sajork...ini ada dah beberapa orang tau dah n..maybe ada yang belum try ..boleh try...but make sure la jangan beli laksa tepi jalan yang tak superb or mihun goreng yang hidup segan mati tak mahu..macam tu layak buang je..



p/s:teringat entry hari tu apple pie makan dengan cili sos..sapa dah cuba?



Buyui

5 comments:

jejaka anggun said...

wah... dah jadik ruangan tips dah blog nih. bagus. dah cube tips sakit perut ai?

buyuiazliana said...

apesal ai tak boleh baca komen uols...sentappp...

buyuiazliana said...

ha...br nampak komen...bengong la blogspot ni..

JA-nk terkeluar balik laksa ai makan tgk tips u tu....uweekkk....u ni keguguran kot....??

Anonymous said...

hallo there...this is peminat laksa yg tak mo diketahui...aduh...sedapnyer laksa dgn kuah pekat..tapi kenapa nk makan dgn kuah kacang?? sedap ker?? mcm pelik ker? harus ku tak kan cuba!!
yang paling best...mee sup mak cik kekwat!!!! ingat?hengat?

buyuiazliana said...

peminat laksa:x kah kau berasa bangga aku mengetahui ko peminat laksa...memang la pelik but cuba la dulu...banyak je benda pelik yang sedap..contoh budu cicah dengan biskut mery...hahahahhaha!

apa2pun silalah bawa daku nanti ketemu makcik kekwat sup itew....rindu bangat sama molot dia!