Friday, April 30, 2010

nowadays dah jadi phenomena dah FB ni..twitter pun ada dah sorang dua mula menjebakkan diri tapi rasa kalangan artis lagi ramai menggunakan khidmat twitter ni maybe dekat situ diaorang nak improve language diaorang kot...[ai tengok semua nyer nak twit mesti nak skipping london...] tapi ai nak cerita pasal FB ni..semua la orang nak ada FB...macam peel-peel FB ians ni usah la cakap rasanya ai dah pernah cakap dah....and silalah baca belog kawan ai di sebelah ni pun pasal peel-peel FB ians ni...


dah jadi macam satu kewajipan pun ada FB ni..semua la nak ada FB..tengok orang sebelah ada FB ...dia pun nak ada FB...kalau tak ada tak sosial katanya...tapi ingat FB ni ada buruk ada baiknya..sendiri mau ingatlah...



tapi kalau dah status kerja nak menunjuk ko ada?... je manjang orang pun boleh muntah darah baca...style baru agaknya kot meriak online katanya....macam-macam betul peel Homo sapiens ni...



ai sajikan uols dengan cartoon south park ni..enjoys!!



p/s: rela lagi ai denga riak si Cherly...walaupun...



Buyui

9 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

haha..nth pas ni kuar ape plak ek..
friendster~hi5~tagged~twitter~facebuk..etc

buyuiazliana said...

hawa-lepas ni kalau kuar ape pon harus dh rmi2 serbu...pastu akaun FB semua akan jd lemau...

jejaka anggun said...

FB nih x lama la... ala pop culture jugak mcm myspace. lambat laun lemau la nih....

Anonymous said...

setuj u olz...FBian memang ramai bangat..pastu tak kenai pun nk jugak add jadik kawan..pastu senyap jer...sekadar nk meriak kawan die ramai..padahal nan ado..semua virtual fren yg die snedri pung tak hengat!!
meriak online...i loike.....hanj jugak semua yg letak status ala2 nk tunjuk semua bagai...viva vav kan? - peminat blog ko...sehari tak baca mcm nk hapdet kt FB blog ceritabuyui lemau!

azataq said...

mcm FS...org dah x pandang dah FS ni....

Mak kan mmg RIAKKKKK....AAK!!!

buyuiazliana said...

JA-ape lak nk muncul selepas FB Twitter ni?

Peminat ai-ai loike u minat belog ai...rasa celebs sgt..ahaks!

Cherly-cis....!!!

Anonymous said...

ko dengki lar tu ko takder nk riak apa2

Anonymous said...

buyuiazliana,

saya plak, baru kapel.pastu saya update status kt FB dengan harapan BF saya akan tegur, komen ke...aper ker...sekali die tak komen apa2 walau saya tahu die online...bila saya tegur kenapa tak komen, dia jawab..." saya ramai sangat kawan..tak perasan awak nyer status.." mamcam mana tu? dah kadik punca keretakan hubungan saya...maknanya saya tak istimewa lar..sampai die tak perasaan status saya tukar..sebab dah ramai dan banyak sangat update kawan atau "kawan-kawan" die tu...

buyuiazliana said...

anoy 1- aku ada je nk riak arini...tp aku tau riak adalah salah satu sifat mazmumah...[feeling muslimah]

anoy 2-ai tumpang simpati dgn naseb u...u ade x tag dia dlm status u tu?kalau x de maybe la betol dia x perasan la dlm keramaian kawan2 dia tu [celebs ke spi 100k kwn2 dia...] or kalau betol2 dia x perasan u better think properly la if u want to cont this relationship [feeling cik sri siantan]