Tuesday, April 6, 2010

tips..tips..tips..

rite mula-mula kita kisahkan pasal tips la dulu..[best pulak nak kasi tips ni dah terasa macam ada kolum sendiri dalam paper pulak] verangan la kau miss B!!


ok tipsnya adalah..kalau-kalau la uols nak drive dalam erti kata lain gigih la jugak nak drive di kala hujan menggila lebat...maybe sebab ada alasan macam sakit perut sikit lagi ku tahan jebat...or memang orang yang menunggu tu menunggu uols sampai berjambang bagai so nak tak nak uols kena redah hujan lebat tu sampai jalan pun tak nampak so why don't u take ur sunglass jenama dari PS Boutique tu [oppsss u punya ori ke Mr I?] and pakai..insya allah segala penglihatan anda akan clear and better walaupun gelap sikit...biarlah orang nak gelak pun...at least uols boleh cakap "at least aku ada sunglass mata lalat..ko ade?" ;p tapi janganlah bingai sangat sampai malam hari pun nak pakai..kang ke longkang pulak kereta uols...[tapi ai tak la lagi try pakai malam2..kalau mujarab let me know]





tu tips..ni pulak satu kisah...kak shima cerita tadi...her sis kena tipu dengan kawan sendiri...kawan dia pegi songlap kredit kad her sis and beli beg prada la..jam tag la [kemain lagi taste dia ni] sampai lesap 13k la [gila kan?] yang syoknya siap tayang kat tuan punya kad lagi barang dia beli...lepas tu dia boleh pulak letak balik dalam beg slow-slow je...
modus operandi [wahh ai feeling macam abby abadi dalam gerak khas sangat] dia ambik masa shima's sister pergi ambik makanan masa diaorang kat red box pavi and dia tak ikut alasan diet...[speechless ai dengar]..p/s to Mr I: silalah jaga ur wallet bila next kara erk...ko banyak duit kan?ahaks!

to achik hope everything will be settle soon ok...ha mengikut kata kak shima lagi tadi [now ai rasa dah macam nor azlina redzuan dalam buletin utama pulak ngeh!] pencuri ni bukan orang susah anak orang senang la jugak...dah macam winona ryder la pulak...
so as a tips from this story silalah gantung kad kredit anda di leher...or buat macam orang dulu-dulu...selit celah tutttt......;p
p/s:kak shima...b amik kad kak shima nanti ye nak beli LV!ahaks!
Buyui




6 comments:

FATIN MRAZ said...

wow! menarik tips tuh.. ;)

jejaka anggun said...

heheh... last week ada customer kene punyer card kena swipe kat times square utk beli TV plasma 15k. takut x?????

azataq said...

psl sunglazz tu kan..mmg mujarab di mlm2 buta2....mak pon penah tery ni ms hujan lebat..mmg mujarab...n tgh2 mlm kalau hujan...laki mak penah buat....ok jer...[tp dasar konpiden kena tinggi lah kan....]

buyuiazliana said...

fatin-cubalah nanti yer

JA-uish!mmg takut!!

cherly-ko la try..ko dok tepi je nok..ada aku kisah?hiks!

Anonymous said...

serius?? tak pernah plak dgr pasai pakai kaca mata gelap letika memandu di dalam hujan lebat. nanti saya akan cuba. tahniah kerana berjaya memberi pengajaran disamping lawak anda. saya suka. siapa Mr I? mesti Mr I seorang yang baik, berhati mulia, dan teramat disukai ramai...kenapa anda kaitkan dua kali nama die? dan kenapa achik? apa yang berlaku ke atas achik? - saya yang menumpang lalu di blog anda. P/s: suka menipu orang di kala mahu menonton TV :)

buyuiazliana said...

anoy-wow!!sy amat teruja sekali kerana anda meminati hasil penulisan saya...terima kasih sekali lagi dan saya akan terus menghiburkan anda selagi sy masih diminati ramai..siapa Mr I itu biar saya seorang sahaja yang tahu kerana permintaan beliau sendiri yang SUKA LOW PROFILE WALAUPUN OBSES DENGAN DIRI SENDIRI p/s:suka tipu macam saya tak kenal sapa anoy ini dan tak pernah rasa tertipu di kala mahu menonton tv [blah la ko!igt aku tatau ko sape?]