Wednesday, July 6, 2011

doa ibu dan ayah

Ada satu hari tu, ada la sorang hamba Allah ni bercerita,

"Arwah mak saya dulu dari kecik lagi setiap kali saya nak exam, setiap paper dia akan sembahyang hajat untuk saya, bagi permudah saya jawab. Patutlah bila saya rasa susah je soalan tu ,suddenly rasa tenang je nak jawab," lebih kurang la dia cakap camtu.Aku pun tak ingat ayat betul2 dia.

Lepas tu dia tambah lagi.

"Even masa saya kat U , SAYA POS SEMUA JADUAL EXAM SAYA, arwah mak akan tampal belakang pintu so bila lepas dia solat dia akan nampak dan dia akan sembahyang hajat,"

Dalam hati aku terpikir, "No wonder kau best student,"

Berkat doa ibu kan?

Then orang lain pulak menambah.Ini cerita lain la tak berkait dengan cerita di atas.

"Selalunya mulut ibu masin untuk benda-benda tak baik, mulut ayah pulak masin untuk benda-benda elok untuk anak2"

Aku pun ada dengar pasal tu.

So abah, silalah cakap hari2 macam zikir ye, "anak aku ni dapat ni kawin orang kaya,".Titik.

LOL

Buyui

6 comments:

Anonymous said...

MENGGELETIS.......gediks.

buyuiazliana said...

ahaks!

azataq said...

org kaya je nok....ko suh ler ayah ko kata....dpt kawin dato yg bujang lagi single....hahahahaha

buyuiazliana said...

kalau kang aku suruh specify lak dh jd satu entry pulaknya...haha

ade ke dato single hensem sume?LOL

shaz johar said...

mulut masin sgt kang kene darah tinggi

azataq said...

eh mana tau...fahrin ahmad dapat dato...hahahaha