Sunday, July 10, 2011

kenapa aku suka main angry bird


Aku jenis tak boleh tengok orang buat something sampai jadi trend. Nak jugak ikut. Kalau tak mampu aku akan usaha celah bedah yang lain sampai aku pon boleh setrend dengan diaorg. Sang senang terpengaruh dengan rakan sebaya rupanya aku. Heh!

Aku bagi contoh la ye senang sikit korang nak paham.

Contoh : Angry bird game

Boleh main celah : org ada ipad , nokia [sebab aku tau dari RJ] and ipong [boleh ek?]

Tapi aku tak mampu nak ada gajet2 tersebut.

Maka, aku usahakan celah bedah yang lain.

Seperti : main pakai chrome [sila salahkan RJ kerana dia la berhiya text aku cakap "anda!angry bird dah boleh main pakai chrome!senang sikit nak tarik lastik dia"].

Ingat senang ke nak main angry bird ni. Begitu menguji kesabaran. Aku ni tak suka mancing sebab boring kena sabar menanti, last2 terpengaruh dengan angry bird ni lagilah haru macam nak hempuk je pc bila tak dapat lastik sang babi. babik punya babi.hergh!

Damn.

Tapi tengah2 dok melastik tu aku boleh pikir lagi hikmah2 di sebalik bermain angry bird ini:

1. uji kesabaran kau.of cos. ni paling penting.

2. dia memperkukuhkan skill maki hamun ko.

3. dia menambahkan sikap gigih berusaha.

4. menambahkan skill lastik ko , so lepas ni kot2 diperlukan di medan perang, team lastik, "i am coming to youu!!"

Jadi sapa dah cuba?betul kan ape aku cakap ni. kalau sapa belum cuba , boleh la cuba. Kalau tak mampu nak main pakai ipad segala macam aku ,boleh cuba kaedah macam aku.

Dah settle angry bird baru boleh lastik cicak kat rumah.

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

x penah terfikir lak nak main bende alah nih... best sgt ker?

buyuiazliana said...

JA-aku dulu pon x terpikir, tp aritu aku mula pinjam RJ punya phone dan main mmg ralit la org kedah cakap...makin lama makin geram aku!

azataq said...

aku pon lekat gak dek minah ni suh try main katanya.....2 hari je aku dah katam hbs main angry bird...giler kan...ngok lah....hahahahahaha

buyuiazliana said...

cher: weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee