Tuesday, July 12, 2011

sapa tak nak jadi CEO?

MM YM aku tadi. Dia bersedih. Merungut pasal bossnya yang sucks.Maka terpacullah topik ini.


MM : my boss sucks

Aku : Biasa la boss mana tak sucks . Semua sucks.
[Baik la macam mana pun org bawah ko ttp akan cakap boss ko sucks kan?Ada je tak puas hati]

MM : Unless i am the boss.

Aku : Nanti u jadi boss orang bawah u pulak cakap u sucks.

MM : "i will sucks all my employees ".Eh?

Aku : Kalau i jadi CEO i nak amik employees yang hot2 je. Yum2.

MM: i asked BPM yesterday kalau CEO gaji dia berapa? He said depends.Kalau kat German or Europe boleh la cecah 1 mill per year.

[minah ni tanya husband dia macam baru kenal dunia je. CEO mesti la gaji banyak.]

Aku : Kalau macam tu, kalau kita jual kain batik kat German consider kita ni CEO la kan?How about jual char keau tiau kat Europe?CEO la kan?

*perbualan ini telah diedit. Kalau tak pening korang nak baca.

Buyui

4 comments:

VFN said...

jual kain batik...
mmg tak boleh blah...
jual goreng pisang weih...kah kah kah

buyuiazliana said...

VFN:jom arr jual cahr keau tiau tepi jalan wei..LOL

Anonymous said...

Berpijak pada bumi yg nyata......

buyuiazliana said...

mr i:heh!