Monday, July 18, 2011

kalau jadilah

well, i got one opportunity yesterday. To attend a short course in Japan. Terkinja lah aku kan sape x suka kan, free..

and now i have to think.. think.. think.. what is benda yang nak belajar dengan pihak sana. Ingat senang ke?Huish!Kalau pergi buta saja aku rasa sekarang ni aku dh dekat KLIA kot tinggal nak blah je. LOL.

My friend said "Oklah B, tak kan x nak pergi, b bukan ade komitmen lagi, masa nilah nak pergi,"

Yes. Sapa tak nak pergi, memang la aku nak pergi, rugi la lepas peluang kan. Even sekarang ni dari semalam aku dah pikir2 ape aku nk belajar kt sana. Eee.. bunyi mcm celaka je, mcm nak pergi buat Master padahal short course je pun. Kecoh!

Maybe la aku nak belajar bidang yang bangang aku pergi belajar main2 dulu sekarang dah terkial2 nak hegeh2 kena belajar balik iaitu Molecular Genetic. Oh shit!Tak sangka kena belajar , kerja sampai pencen nak hadap genetic balik. Kalau aku tau masa dulu baik aku apply tinggal sekali je dengan lecturer yang ajar genetic dulu. Tengok sekarang dah menyesal. Nangis.

Boss cakap "kalau jadi, pergilah January, snow festival,". Nangis lagi, sejuk winter Beijing dulu pun still trauma. Saya nak pergi time sakura, snow tak mau, Eh2!ngada pulak, orang suruh ko pergi bercuti ke bekerja.

edited:aku google dia ckp best je nak travel in january.heh!

Dan satu lagi aku lupa sebab terlebih terkinja semalam. Kan sana radiation tak abes lagi. Uwa.

Kena discuss balik dengan boss ni. Maybe nak pergi Japan pergi je duit sendiri. Tak payah gatai nak pergi atas tiket belajar tapi ko bukan belajar sangat pun, berjalan lebih.

Poyo.

p/s:ni semua tak confirm lagi eh. korang jangan ingat kompom aku boleh pergi dah . list2 fridge magnet pun belum boleh kirim lagi eh.

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

kat mana tuh? kat tokyo ker? bestnyer....

buyuiazliana said...

JA:hokaido uols sesuai la dgn tema kerja aku ni, kalau tokyo sah2 la aku fashion designer..kalau jadik nak gak la merasa g tokyo.