Sunday, July 31, 2011

Akak

Korang ada tak pernah kena situasi macam ni :

1. Kena panggil akak/abang padahal orang tu tuo/ sebaya dengan kau -situasi tu aku boleh terima lagi maybe aku skip pakai olay sapa suruh kan . see? dah ada tanda-tanda penuaan.

2. Kena panggil makcik/pakcik - kalau budak less than 8yo or anak kawan sebaya dengan kau boleh lagi terima. ini kalau dekat kedai2. *ini memang keji!lumur cream olay lg banyak siap tambah as perasa dalam makanan. fyi selamat aku tak kena lagi kes macam ni

3. Ko sendiri panggil akak/abang/makcik/pakcik dekat org lain padahal org tu sebaya/lebih muda dari kau- hahahah!ini memang tak boleh blah sebab aku la tewwwww!!!ni kes perasan terlebih pakai cream olay.

Ok aku nak kupas pasal situasi ketiga tu.

Aku tak tau ok akak tu sebaya aku pun. Dah nama pun akak bukak kedai makan so auto correct la kan kau panggil dia akak. Dah sebati ramuan tu nak tarik balik macam mana redha je lah. Lagi haru kes tua umur bertahun2 tapi ko tetap panggil dia akak. Kan?

Aku nak panggil nama dekat akak tu pun rasa macam kurang ajar sangat panggil nama je. So teruskan jelah selagi dia tatau kan?

RJ keji ok nak pecahkan rahsia pura2 nak bertanya "Akak umor bape?Ohh sama la ngan kak N ni," . Ewah! Tetiba feeling nak berdrama apehal kan?

Buyui

3 comments:

azataq said...

aku pon suka je panggil org akak walaopon aku tgk dia mcm tua..tetiba dia jawab...saya muda lagi kak...lol..[ke aku pon dah terlebih cream penuaan...]ngahahahaha

jejaka anggun muslimah alami said...

panggil nama jer... kalo x nak kurang ajar sgt, cer ko panggil oi.

buyuiazliana said...

cher:ko mmg kan x sedo diri, haha!

JA : aku tak boleh panggil nama, rs sgt kuang aja, panggil oi x pe..