Wednesday, July 13, 2011

sari berita pelik

Tadi aku saja je la google Ridiculous news around the world, saje je nak baca lepas tu nak geleng2 kepala dan gelak2 sendiri. Ye aku perasan ni bahawa aku manusia pelik kot?

Tapi , kalau aku tak google tak la korang tau kot cerita2 ni unless kalau korang sama2 pelik macam aku. Taklah korang tau cerita pasal Seorang farmer umur 53 tahun ni, lelaki tulen ye bukan hakak2 or hadek2 ada breast sama besar macam Pamela Anderson, ok kecik sikit kot dari Pamela, tapi pakcik ni taklah pergi makan ubat ke, termakan racun ke [ikut kata dialah] atau keturunan genetik memang dah sedia besar ke. Dia cakap sedar2 sejak dia umur 10 tahun benda alah tu tumbuh sendiri. Doktor pun dah cek bagai and cakap benda tu bukan cancer ke atau mendatangkan mudarat. Doktor cakap kat pakcik tu "terimalah anugerah ini dengan hati yang redha". Ok ni aku menambah. Pakcik ni komplen la sebab susah la dia kan petani dengan benda alah tu payah bagi dia nak buat kerja2 berat [ye ke?aku tgk petani perempuan rilek je?] dan tak sanggup lagi nak terima cacian dan godaan dari masayarakat keliling. Korang bacalah ni untuk keterangan lanjut ok?

Yang aku nak cerita kat korang ni hasil dari googling tadi aku pun nampak la list ni, mula2 macam tak menarik je aku tengok, tapi baca balik macam lawak lak..ada la a few of la macam pelik..pasal undang2 pelik kat negara2 lain , ok sila pilih mana korang suka ok?

1. It is illegal to die in the Houses of Parliament, London

-ni masalah la ni , mana kita nak tahu mati bila. Kalau jenis mati mengejut tu apa cerita?


2. Flushing the toilet after 10 pm where the person lives in an apartment is illegal in Switzerland

-ni pun masalah, kalau sakit perut pukul 3 pagi sebab salah makan kat kenduri kahwin siang tadi, tak ke bersembur kat katil?sapa nak jawab?


3. In United Kingdom, a pregnant woman can legally urinate anywhere she wants, including if she requests, in a policeman's hat

-ni syok sebab boleh cakap "KO KENCING AKU!!" , dan boleh la kita jawab "Ye, aku KENCING ko, so what?" :p


4. In Alabama, it is illegal for a driver to be blindfolded while driving a vehicle

-ini aku tatau la ape la relatenya. Anim cakap nak elak dari dirogol ke , dirompak kot.Entah.


5.Women in Vermont, USA must obtain written permission from their husbands to wear false teeth

-Bagus amalan ni ye, maksudnya nak buat apa2 kena mintak izin suami dulu kan. Tapi aku fikir kalau ada suami yang tak bagi sanggup ke tengok bini tak ada gigi?


6. A male doctor in Bahrain can only examine the genital of a woman in the reflection of a mirror

-kenapa la nak susah payah?Ni ada kena mengena dengan hukum agama ke?Tak paham.


7. It was illegal to get internet access in Burma

-aku ada kenal orang Burma ni, memang ada je aku email diaorg, maybe sebab dia kerja goverment sana, so apa2 hal kena ada internet acess kot, tapi ada one time tu memang internet connection diaorg tak ada terus. Sian kan?Susah nak berhubung dengan dunia luar macam tu.


8. Chewing gum is illegal in Singapore

-ini memang kita dah sedia maklum, bukan takat chewing gum ye, kat sana ingat ko jangan lepak lama dalam MRT melebihi sejam. Jangan nak feeling ko naik dari KJ-Gombak lepas tu patah balik KJ dengan senang hati ye.Satu lagi ko tak boleh lepak2 tepi jalan, i mean bersila suka hati ye, ingat tu.Haha!


9.In Scotland, if someone knocks on your door and requires the use of your toilet, you must let them enter

-Ini mesti kes gov dia tak nak buat banyak publis toilet. Suka hati ketuk pintu rumah orang "Nak tumpang toilet, makan , tidur boleh makcik?".


10. Single women can't parachute on Sundays in Florida

-Sunday adalah hari jangan parachuting untuk single women ye. So menyundal bolong boleh?

Sumber aku amik di sini

Buyui

2 comments:

shaz anggun said...

4. dah blindfolded kan sah2 lah illegal. ko nak menempah maut ker?

7. kat burma apa pun x boleh!!! HP pun kene catu.

10. dah berthn aku duk kat FL, x penah lak aku jumpa pompuan/lelaki yg parachute. baik ari ahad mahupun ari selasa.

last skalik, tek uncle tuh gile selambak. mesti bini dia jeles...

buyuiazliana said...

4. aku pulak rasa dh blinfolded sah2 la x nampak..ape ke bangang nak ltk gak?

7. emo semacam ko warga sana ke?

10. dah tu apesal dia buat law ni?gilo.

ko nak gak ke tek cm uncle tu?