Tuesday, July 19, 2011

Gulp!

minggu ni aku ada course, hari2 ok.memang tak ada masa nak online.buat pulak "cikgu" dia orang Jepun, korang tau la punctualnya mereka.

Siap nak mintak masuk balik after lunch pukul 2.30 pun dia geleng confident, dengan soalan dia dekat tukang nak masuk lambat sikit tadi "your lunch time should be 1-2 rite?". So sah2 la kena masuk 2 sharp!balik pun ada pulak org bukan Japan la tapi Thai tanya "ur working hour fininsh at 5?". Tu maksd nak cakap "dah habis pukul 5 maka balik pukul 5 la,". padan muka.

So minggu ni kerja kena la kira sisik ikan la, ekor ikan la, hanyir dah aku rasa ni. Coll aku tu aku tengok dah macam Barbie doll dah dia buat ikan tu. Hahah. Ko mampu?

So one of my Japanese boss ni cakap lepas kitaorang cakap [aku sebenarnya yg mengadu penat, letih kat dia. dasar mengada kan?] "We salute u people can stand for hours everyday looking for all this small thing, Dr!". Dia cakap kat aku, "Now you know where we get the patience, huh?". Kan?Patutlah orang sana semangat dia tinggi aku rasa. Aku ni sikit dah merungut, siap pikir "takde mesin ke ko boleh letak sekor ikan ni, terus dia kira berapa tulang, sisik semua?". Hahah!

Borak punya borak dengan orang2 Jepun ni, sekali aku ditanya ," when are u planning to go to Japan for ur short course?". Gulp. Beriyalah pulak, aku apa pun tak pikir lagi ni, matik!

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

gi je rlah nok... nnt aku nak kirim kimono oshin...

buyuiazliana said...

okie dokie nok...oshin ko nak x?aku bg oshin yg dh tuo kt ko..nak?

jejaka anggun said...

x nak. aku nak nasi kepal yg dia bawak gi skolah tuh....

buyuiazliana said...

JA: kwn aku ckp berlambak dia jual in packaging siap susun comey2 kt 7e dia..nnt aku jadi pergi aku share pic ek?