Thursday, November 10, 2011

kepala hotak ko mana?

Last raya haji aku lepak bersama beradiks. We doing nothing, just lying on the bed, tengok tv, gelak-gelak makan tu je. Indah gila.

Then one day aku nak keluar makan aku rasa, si montek suruh la aku bawak cinoni dia tu, alasan sakit gigi yang tak boleh terima dek akal aku. Drive pakai tangan tekan minyak pakai kaki bukan pakai gigi! Pakkal jalan dia tak la seadventerous jalan area KL kalau tak mau ketar dah kaki kepala lutut aku semua dah. Cis!

Then still at the same area aku tak lagi keluar ke jalan besar lagi, depan aku ni dua ekor Mat Sikal tengah konon2 verangan ko bawak motor padahal ko bawak basikal BMX je, macam cibai dok la mengayuh [bukan menunggang motor HD ye budak tak abis sekolah lagi] ke kiri ke kanan kalah orang mabuk, the other side ade kereta so aku bagi laluan memandangkan jalan agak sempit dengan kereta orang parking kiri kanan lagi. Masa berselisih aku nampak rupa si driver memang hangen dengan budak tak abes sekolah lagi ni. Kalau dilanggar mau mati memang puas hati, tapi still salah kita kan?So tak verdict langgar dia sampai mati.

Dah tak nak langgar sampai mati dah jadi macam aku la orang bangang ikut je, ko dah la kayuh [sekali lagi aku cakap kayuh ye bukan tunggang bak menunggang HD ye] punyalah pelan, umpama ko feeling amik angin kat taman tasik memang kalau aku tak langgar mati sumpah aku nak hon kuat-kuat bagi telinga ko pekak! Taman bukan tak ada untuk ko kayuh beskal roda dua nipis ko tu, jalan raya hanya untuk orang yang ada kereta boleh langgar ko sampai lenyek je bangang! Suruh pergi sekolah ko main-main .

Aku dah dapat potong dia ape lagi.....

Honnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

Amik ko puas aku...... Memang tangan aku dah standby nak tekan hon dari tadi dah!

Sekali aku dengar dia cakap ape? "Huk aloh!!"[wah seriyes ko feeling ko bawak motor besar pastu aku si driver gila main suka hati hon ko kan? blah!]

Huk aloh mak hang! Pale otak letak kat tapak kaki?? Ke ko nak aku pijak pale otak ko bagi bersepai?

Memandangkan aku disabarkan so aku teruskan sambil dalam hati aku maki. Ko tengoklah aku sumpah UPSR ko fail nanti kerja ko bawak la kuih pakai basikal ko tu je . Amik.

Buyui

2 comments:

penunggang orang... eh bukan. said...

hahah... ganas sumpahan ko.

buyuiazliana said...

jgn main2 ngn aku, kan amukan puaka dh keluar. hahah