Monday, November 14, 2011

update #2- sesat

hah hari ni ambik aku sesat sikit.....sikit je lah....

actually jalan tu straight , yg penting bila ko sorg2 mcm ni ko kena igt landmark2 yang ada.. ikut kata coll aku igt je gambar ke bentuk ke ape ke lah...

so aku amalkan petua tu, pagi tadi dh first day nak ke kampus so ada la mentor aku amik td. Oh sila jangan ingat dia amik pakai Hybrid Car dia macam dia amik aku kat epot yang aku rasa pelik bunyik enjin takde tu ye... dia park kete dia kat kampus..dia jalan datang amik aku! LOL. Ape salah ko amik kete tu ko tunjuk je jalan kan? Emm.. tatau la aku..adat orang ikut jelah. Hahhh dan lagi pada dia dekat ok..dekat.... ada la kot dalam 1.5 km. Pfftt.. dengan diaorg yg jalan aku, aku nk kejar macam nak patah kaki!

so pagi tadi landmark pun aku ala2 igt lupa lah...sebab ngn jalan laju ngan nk bersembang lg... dan disebabkan aku balik dari lab pun dah gelap so landamark tu cam ngan tak cam la. Patutlah mentor aku Kimura-sansei [sila jgn igt dia adik beradik ngn takuya kimura or kimora lee ye] cakap bila aku confident ckp aku igt dia cakap "lain nanti sebab u akan balik malam". Aku dah translate la jadah ape sansei ni nak cakap melayu ngan aku, english pun tersengguk2.

Kan betul bila malam dah gelap nak mampuih aku cam tak cam dah sesat..amik ko.. Tau la org jepun ni kalau ko jumpa yg reti ckp english tu kira dah bagus la even sepatah dua.. kebetulan labmate aku ade printkan peta aku nampak sorang budak ni aku cakap je "sumimasen [mintak maaf], eigoga dekismaska?[do u speak english?]. dah dia lak eigoga eigoga..confirm tak reti la tu..terus aku tunjuk peta tu...

dah dia ngong ngang bahasa dia yang aku paham dia sebut nama hotel dan ikut hati aku dia pun dok hotel yang sama. hahahah! memang betul setakat ni aku leh predict maksud org jepun ckp ape. baru dua hari wei..LOL.

Yang kesian nya gigih la dia nak sembang ngan aku. Dik, akak ni takat tau ohaiyo, arogato, sumimasen ngan wakarimasen je dik, adoii la....yang syok lg dia igt aku dr AMERICA???!!! ok aku tau tak logic la aku american tapi maybe tu je negara budak ni tau. sian.

Tapi for orang yang kena macam aku ni kena pergi tempat asin ALONE , ingat mana2 pun bumi Allah, doa je. Macam aku sesat tadi seriyes aku sukoorrrr gila jumpa orang yang kebetulan duduk tempat aku nak pergi tu.

Sekian di untuk kali ni. Gambar nanti2 aku letak sebab pg tak ambik sebab tak nak la nampak jakun sangat kannn depan orang? hahahah

Buyui

4 comments:

azataq said...

kdg2 sesat sekali tu ok jer..supaya ko lagi mahir psl jalan dia...ngeh....nok mak dpt jer mesej ko nok...masuk sms...aku lupa nak sign out kemarin...sorry...dan sekarang...waktu dan tika ini blm dpt tab lagi...demam bertambah teruk nok...ayok...

jejaka anggun said...

mungkin dia ingat ko america ferrera?

Fatin Mraz said...

p/s: aku baru skrg leh komen.. so komen nya lewat x per kan twin?

aku sebenarnya kagum. just imagine alone in negara orang. apapun aku doakan ko selamat sleama berada di sana..

dah kata kat sana kul 6 dah sunyi.. ko jgn merewang mlm2 ek..

buyuiazliana said...

FM: no big deal twin!

1. sini mlm dia gelap awal kol 5 dh gelap, so x kan nk balik kol 3 kot? nak x nak mmg balik ms gelap dh. anyway thanx..akan hati2...

2. x koser nk kuar mlm2 bkn ade apa pn sini plus mlm2 dh below 0 gila ape nk kuar? hehehe