Tuesday, November 1, 2011

takutnya!

Semalam aku baca tweet dari @nannoor . Dia RT pasal ade kejadian tembak menembak van bawak duit mati la guard tu kena tembak kat depan fakulti dentistry UM! aku ingat ni mock trial ke yang selalu law fac buat masa pesta konvo.Tiba2 ada orang baju darah2 lari meroyan2 tengah celah2 orang ramai.

So, untuk kepastian pengertian , harini aku tanya balik MM orang kaum penduduk asal kat area UM ni.

"Aah, dekat depan trauma tu'. [read:trauma, PPUM]

Terbeliak bijik mata aku! Situlah selalu aku dengan kyn lalu hari2 turun bas metro no 12 nak pergi kelas ok!

I cakap kat MM,

"MM, just imagine masa dulu I selalu lalu dengan kyn kat situ then ade benda sama jadi??!!"

Ko tau ape MM jawab?

"Janganlah bawak van ade duit,".

Sengal.

"Bukan bawak van ade duitlah, ni lalu tepi van ade duit pun kena la jugak tembak!"

Cis!

Buyui

2 comments:

bekas peniaga body aka jejaka anggun said...

LOL... ko jual nasi lemak ker kat situ dulu yg bawak van ada duit segala?

buyuiazliana said...

JA: hahaha! depan tu mana ade org jual nasik lemak..kalau ade lama dh aku up entry..LOL