Tuesday, November 22, 2011

update #7- hotel

ini pandangan normal la pada katil hotel2 kan? tapi jgn la banding dgn katil kat hotel jula juli berbintang tujuh memang la tak sama macam katil kat hotel ni.

Lain sikit ada la tu nampak baju tu?Tu bukan jubah mandi ye..itu baju tidur! Naseb la hotel ni dia suruh je ko pki sendr baju tdo tu..macam hotel kawan aku pergi tiap cukup time tidur houskeeping akan datang tlg bentangkan tempat tidur ko! Hahah! mampu?

Ok ada lagi nak cakap ni, selimut tu agak tebaltsz ye. Bukan tebaltsz ngan kain tebal tu..ini tebal ada angin dalam tu. Sebab tu cam kembung! Ko nak tido ko bawak masuk badan ko bungkus dalam tu. Tapi aku dah try, ehh miang la...dah la aku manjang menggaru2 ni, dah naik calar balar dah kaki tangan aku. Maybe sebab orang2 lain dah masuk dalam tu kot?hahaha!


Tu bukan topik aku nak cerita arini, [tudiah buyui..intro sampai 3 paragraph!], aku nak cerita pada pekerja hotel ni ha. Korang nampak kan ada tiga bantal tu? Tu aku baru mintak tadi tu. Kalau tak ada satu je, itu pun dia tanya nak satu ke dua? [ikut pahaman aku la..dia memang tak reti english] aku tunjuk la dua jari, dia pun kasik. Bagus! Aku suka bantal banyak2 ni!

Aku memang awal tu dpt satu je bantal, nipis lak tu. Tapi aku hadap je. Arini aku rasa nak mintak, dah pekerja hotel tu tak reti lak english, so akai aku amik buku translation tu aku tunjuk je ayat kat dia yang mintak extra bantal! Settle!

Sebab kalau aku call je mintak , ngan nahu bunyik aku cakap jepun mcm jawa cakap jepun kang membawa makna lain, elok mintak bantal lain lak dia kasik matik aku!

Bila pekerja ni tau aku nk ape, berlari2 dia pi amik bantal! Sian lak, aku nak la cakap "tak payahlah lari2 macam aku nk amukan tak dapat2 apa aku nak," . Tapi aku tak tahu nak ckp camne, so aku wt la muka kesian dan bersalah. Ngeh!

Teringat aku masa gi hotel kat Hatyai haritu, jgn kan bantal, tanya iron pun terus jawab ngn muka masam tak dapat layanan suami 40 hari tu "no iron no board!". Lah....??

Tu lom lagi aunty aku mintak gayung [jadah ape la rentua tu nak gayung tah], dia bagi tupperware aiskrim tu wt cebuk! hahahahaha!


ohh ni sikit gambar sempena seleji lebatsz dua hari ni




Buyui

3 comments:

azataq said...

Wah nok...shantek....

jejaka anggun said...

hebatlah katil dia....

buyuiazliana said...

hebat kannnnn???? tp aku bukan nk cerita psl katil...aku nk citer psl pekerja hotel yg gigih