Tuesday, June 21, 2011

Fussy eh?

Siang tadik aku borak ngan N as usual. Borak punya borak keluar la satu topik. Aku pun ngaku la dgn dia benda2 aku x makan or tak suka makan. X makan tu mmg x sentuh kalau tak suka makan tu benda aku boleh la nak merasa sesudu dua sekadar mengambil hati.

Aku ckp dgn N aku mmg x makan:

1. Mi kari - ini mmg aku x suka sbb bau dia x best. Bkn mcm busuk tu tapi kalau ko banding ngn bau mi bandung kan lain bau tu. So aku x makan.

2. Mi sup - ni mmg aku tak sentuh sbb pd aku mi ngn sup x de chemistry

3. Durian -no wayyy!!!

4. Nasi dagang kelantan style- ni sapa tau reti kot besa sbb 1st time aku makan mak aku buat too much herb, x suka.

5. Kopi - tp nescafe minum lak. Gilo.

6. Laksa johor /laksam- sori kak shma. Too bad kan?

7. Jering- mmg aku tak reti langsung nak makan.

8. Peria- eee pahit!!

Kalau food aku x berapa nak suka:

1. Laksa penang - mmg la x masuk.tp asam laksa ok aku boleh makan. Tp kalau teringin sgt la, laksa pn jgn ltk bawang ye. Aku x makan bawang mentah. Wek!

2. Cake -segala jenis cake pon.

3. Jajan - sekali sekala sgt aku mkn. Ni kes kecik2 benda ni nenek ngn mak aku x kasik kan..

4. Air manis - unless order kt kedai.

5. Kuih raya segala - sbb aku ckp td kt N nanti pas makan mulut rasa x best. Samalah mcm makan kek. Haha!

Aku rasa ade lg ni, bykkkk lg and memula aku mcm x rasa sgt bila N ckp "u ni fussy la B" lps tu tgk bila list down aku sedar ya rabbi fussynya aku..!! Tapi aku fussy pun x la sampai kl canang kt org aku x suka itu ini. Bila ditanya aku jawab la kalau x... aku join je tp pandailah aku carik option nak isi tekak aku ni. Hehe! So jgn takut lak nak belanja aku mkn nanti, hehe!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

7 comments:

Anonymous said...

tadi dah komen panjang...pastu error...ni dah malas nak taip panjang.
anyway....ko mee sup memang x suka kan? tapi meehoon sup ko bedal jer...walaupun makcik kt polis bukit aman tu bagi ko muka kek apa (kekwat...nanti x faham lak.susah cakap dgn org bukan generasi Y ni...) ko tetap baham meehoon sup itu dgn seleranya...

buyuiazliana said...

MrI-aku generasi Y?wowww..haha!

anyway aku x pnh makan mihun sup makcik tu la, aku mintak keautiau sup tau as an option, mihun sup pn aku KURANG GEMAR..*fussy

MarriageForIdiots said...

Ko rugi la duduk malaysia.. Dah, pegi duk Papua new guinea sorang sorang.Dah berapa tahun kawan, baru I tahu u bukan machine makan macam i. Terkejut mak ! ;p

buyuiazliana said...

MM: heyyy i mesin makan gak la...lupa ke dulu kita sll MAKAN BESAR??i makan la...tp tgk la makanan..hehe!

azataq said...

mi sup mmg xda chemistry...mihun sup ok..aku suka...laksa penang lagi mak suka...peria...oh suka nya mak..nak2 masak campur udang..masak ala sambal tu...wah...nasi kelantan apa td..yg tu aku pun x pandai mkn...lain lah kalau mmg sambal kelapa...hurm..pehtu jering eh..cam mana org mkn tu eh...lagi laksam..mak pun x suka....campur cuka...jajan pun camtu..sebab ms kecik mmg aku selalu dpt...hahaha..sekarang ni kena kontrol sebab nanti anak2 plak nak...tp aku bekal twisties kalau jln jejauh....ubat tido kata nya...nescafe mr a sedap...mabeles..mcm mamak punya..rasanya mamak punya pun kureng...kopi mmg x minum....durian mmg mak x mkn sgt...tp tempoyak mak makan.....mi kari kalau sendiri masak leh mkn..kedai punya too much bau n something2 apa tah...oh..laksa nok...mmg sedap kalau campur bawang tu...kriok kriok bunyi bila mkn...hahahaha..pjg nya...rugilah x mkn kek mak...hahahaha...biskut raya mmg pon...mazola ok sikit...itu pun sebab sendiri buat kan...kalau xda air mmg jgn mkn biskut raya...(rasa cam bazir jer biskut raya tu..sebab thn lps punya pun ada lagi...perhiasan jer tu...) eh baik aku buat satu entry jer kalau dah pjg gini....hahahaha

sharifah rosidah said...

cik azliana yang awak tak makan tu semuanya sedap sedap belaka rugi tau, tapi kalau dah memang tekak tak boleh terima nak buat macam mana kan.

aunty semua makan tolak batu dengan kayu je.

buyuiazliana said...

cher: nnt ko mai aku suruh mr a bancuh nescafe ek?hahahah, ltk ais ha...panas2 aku x minum..:D

aunty: tu la sedap2 bkn aunty sorg ckp rugi..sume org pon ckp rugi saya x suke..hehe!dah terbiasa la..