Sunday, June 19, 2011

Itulah abah saya..:)

Sempena hari bapa thn ni aku rasa nak kumpul la apa pe'el abah bila dgn anak2 dia sepanjang ingatan aku:

1. Setiap kali ko pergi mana2 jauh dari dia, ko kena call dia ckp "abah bas dah gerak, abah dah sampai dah" dan dia akan sambung tanya "sampai dah?sampai umah" even ko sampai umah tak tahinnn nak p toilet ko make sure call dia dulu, even kol 5 pagi pon!kalau tak dia call ko dulu. Tulah abah aku, Pak Din..hehe!

2. Kalau dulu kecik2 nak p balik kpg sume kan sebelum masuk clutch kete tu, org ckp msk gear la dia akan tanya semua org wajib ye "berus gigi dah bwk?" Hahahaha!kannn..msk era ada hp tambah lg " charger bwk x?" Ok la kan charger tp berus gigi.cam lawak tp skang tak tanya dh sbb dkt 10 kali kot aku ckp "abah, kalau x bwk pn apa salah 7e kan ade?" Hahahaha.tulah abah aku Pak Din.

3. Dia adalah manusia pekemas umah. Aiyoihhh ini aku pitam. Kalah mak aku bab ni. Kemas as sapu sume tu. Dulu dia ngemas sambil bising , and aku igt hari ahad kol 8 dia kejut kitaorg sume srh cuci sume kipas sawang. Aiyohh apakah hari ahad?itulah abah aku pak din.

4. Sbb manusia pekemas jugaklah kete dia tip top ok. Aku rasa kebykkan laki mcm ni kot?sampai tahap kitaorg nk makan dlm kete pn pikir byk kali. Benda tu trn kt aku bkn sbb aku kemas sgt tp aku x suka bau makanan dlm kete. Zaman dl lagi haru kalau kete dh basuh sanggup kuar p kedai naik moto kalau ujan. Aiyohh pitam..tulah abah aku Pak Din

5. Muka garang. Mmg scary. Sapa pnh jumpa taulah. Tapi dgn kitaorg jentik pon x pnh siap anak2 ni main melawan2..tp tahap x leh tahan mmg ko dgr ko kecut. Itulah abah aku, Pak Din

Ada je byk pe'el dia yg lain tp kalau link dgn anak2 ni jelah aku igt kot :)

Jadi di kesempatan ini saya mau ucapkan selamat hari bapa to my daddy dgn ucapan lagu, Daddy Cool.. :)

Buyui
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

sharifah rosidah said...

sedih bila baca blog semua je tujukan hari bapa pada abah masing masing.

aunty dah tak ada abah semasa aunty mengandungkan anak bungsu aunty, Abah aunty meninggal dunia pada 27hb disember, 1993 dan anak bungsu lahir pada 5hb julai 1994.

selepas itu menumpang kasih bapa mertua yang sangat aunty sayang seperti bapa sendiri tapi dia pun dah meninggal dunia pada tahun 2003.

semuga kedua dua arwah bapa aunty berada didalam syurga. amin.

buyuiazliana said...

aunty : sorry to hear that, semua org kena menghadapi mati kan?so kena terima la dgn redha..

tapi tu la pesanan utk diri sendiri jugak kena hargai parents sementara diaorg still ade ni..