Sunday, June 12, 2011

gelagat manusia

semalam aku blk dr San Prancisco ke Texas pakai Air Asia sajork sebab dah lewat dgn cuti sekolah so tiket MAS abes sudah...[kalau ade pun x mampu der aku nak bayau mahal benor kowt] so merasa la ko cek in dua kali, pitam la..sampai2 kt LCCT tu delay lak for 20 minutes, ok la lgi kan sekali dia annouce delay lagik dr pukul 8 membawak ke pukul sepuluh, merasa kau for almost 5 hours ko mencium bau-bauan kat LCCT tu yang korang tau la bau dia mcm mana. Tak pasal2 aku follow sekali final FA Cup Trengganu vs Kelantan semalam ramai2, gilo.

Selama aku dari pukul 3 [haaaa pkl 3 okeh?x pingsan ko?] dr Penang spi la pkl 10 tu macam2 orang aku jumpa.

1. Dari Penang-minah ni mcm baya2 aku je, tetb duduk sebelah masa nak tunggu tu suruh aku jaga handbag dia. Ni kan dah masuk dua kali orang mintak aku jaga beg. Maybe ade ciri2 jujur di muka ke muka aku ni macam org tukang jaga beg kt Mydin?Bestnya minah ni dok la gigih speaking dgn aku. Again aku ni mcm bukan muka melayu ke?nak kata mcm minah saleh yang dtg cuti ramai2 punyalah riuh tu x la kan?ke mcm org Vietnam?coi!! Akak, x payah la susah payah nak speaking bagai, cakap melayu je..

2. Akak dgn dua anak kembar comel. Ya rabbi comey gila anak kembar dia . Pompuan lak tu. Lepas tu jenis anak dia mcm ramah org tegur sume layan. Yang syoknya ada sorang budak laki ni mcm besar sikit dari twins dok mcm nak kawan n dia leh suka tu. Baik2 dik sok besau bahaya tu. Hahahahaha!

3. Akak baru balik Jakarta naik MAS. Ini la paling x leh blah. Sebab delayed dia pn duduk la semeja dgn aku masa amik makan tu. Aiyoh dok la cakap "akak x pernah naik AA, selama ni MAS je" lahhh!!Ada ke aku kisah?lantak ko la nak naik tongkang ke ape ke. Dah tu apesal x naik je MAS balik? Lps tu dah jd mcm trafik kawalan udara pulak dah.... " Kat sana pn delayed ni, MAS pn delayed ni, kalau sana delayed kita la naik flight yang delayed dari sana tu" kalau ko dengar ko x rasa nak propose dia kat Tony Fernandes suruh dia je keje kat menara kawalan?


4. Abang keje petronas ngorat awek sweet. Ni lagi lah..aiyohh kenapa aku harus saksikan ini semua?Memula abang ni pandang kat aku [ye lah aku tgh selebet serabai] terus dia paling kat awek sweet depan aku tu. Lps tu taktik ngorat la kan...hulur lak name card, dah aku jadik Kak Nam lak tgk kad petronas dia tu, lps tu pura2 la nak bagi aunty cina ni dok sebelah dia lps tu dia pura2 la bangun dok sebelah awek tu, OMG! Bang, taktik lama lah...pitam la!!


Sampai2 umah terus aku tdo, koser la, mcm2 org ni kasik sakit kepala je.

Buyui

5 comments:

Uncle Lee said...

Hi, wow! You in Texas? Lucky you.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

buyuiazliana said...

hi uncle lee,

thanx for dropping by.. :)

well i am currently not in Texas as in real Texas [i was not born to be a cowgirl ,LOL]

But i'll always keep a song in my heart and smile as ur advice

jejaka anggun said...

jaga beg org tetibe ada bahan api. hahahah. x pasal2 ko kene tuduh terrorist

jejaka anggun said...

aku paling suke citer kakak tuh. hebat sgt dia.

komen unclee lee nih pun best gak. haha.

buyuiazliana said...

JA: ko pn suka sgt spi dua kali komen ni..haha!

harini sume dh tanya aku "sape uncle lee?" la mana la aku kenai kan?blog uncle lee pn nampak mcm best je :)

akak tu aku seboleh2 x nak lepak smaa ngn dia aku tkt sbb x dpt keje menara kawalan satgi dia nk promote bisnes kt aku lak, sbb dia kata ade bisnes kt Jakarta..katanya...