Wednesday, July 14, 2010

engkau laksana bulan...tinggi di atas kayangan

semalam kan ai dah cakap pasal harus mimpi perang-perang kan...?sekali semalam mimpi lagi besh iaitu:

*selingan:

1.mimpi kahwin bak kata Kak Shima ~omg!ingat ai ni belum berakil kah?haha!

2. mimpi kahwin anak raja~Kak Shima punya dakwaan lagi..adoii la makcik ni..otak ke lain je...tak nyempat-nyempat aku nak cerita dia dah serbu..apada...


*back to the story:


Uols pernah tengok citer jimi asmara tak?yang pasal chenta dihalang sebab minah tu [maizurah hamzah] orang bangsawan ada gelaran engku2 tu..tak salah hero dia arwah hani mohsin..?




ni la lebih kurang poster citer tu..citer lama kan so nak google image dia agak kepayahan di situ untuk mendapatkan hasil yang baik [apakah ayat?]




ha!!ada ke semalam ai mimpi all of my family turn up jadi macam tu?family bangsawan..dengan arwah nenek ngan mama semua ada...jenis gelang 4-5 kerat ni sanggul lintang bagai..dalam mimpi ai ni arwah nenek ai tu la mastermindnyer...tema chenta dihalang jugaklah..and of cos la ai verangan feeling chantek sweet macam maizurah hamzah tu...*pitam



tak mau kalah tu dah la mimpi keluarga bangsawan tapi verangan la ko tu keluarga british royal tu main tepuk tampar dengan william masa kecik kan....[harus kasik upgrade la kan kisah ai]




dijadikan kisahnya la kan..dah nama pun keluarga engku2 kaya2 so whole family ni pergilah bercuti bagai sakan la..[matikla dah nama pun ratu jimba sampai dah jadi bangsawan pun tak lepas jugak jimba riang ria]..so we stay in one hotel lepas tu macam cerita sex and the city 2 dia kan pergi Abu Dhabi lepas tu setiap orang ada macam bellboy ke hotel boy ke iring kan kemana-mana...so ai pun macam tu la..ada la orang iring..tapi tak mo la bellboy macam Samantha punya ape nama dia?Paula Abdul?kah kah!...alamak lupa lak tanya nama ape..[kata berchenta..ohh ni mesti deraf dulu skrip kot] so orang iring ni la...ok la muka dia taste ai la gelap2 jawa [kak shma kata macam mawi...aiyoo choi!!] <---- tak sangka aku taste camtu ye..Mr I sila yaks me!tak-tak muka tanned macam louis koo..nak jugak muka hensem padahal tak hensem kowt...tapi sweet la...tapi tak la sampai tahap merembes [perlu ke explain lebih2]

Louis Koo yang menjelma dalam mimpi Kyn Tan sebagai Mohd Farid Abdullah nama islamnya..ha!lagilah horror okeh siap mimpi2 mamat ni convert...haha!


mula-mula ai Engku B [ya allah ya tuhanku verangan tak boleh shutdown ni..camne..suis rosak!] tak la suka ke jatuh chenta ke...laki ni je soka ai dalam diam that's why la caring terlebih tu...so sebab caring terlebih tu la Engku B sudah soka sama itu budak...so bermulalah episod perchentaan....lepas tu ai terjaga...aku jaga2 aku dh senyum2..[ohh..apakah?nasib baik aku tidur sorang2 kalau tak mo org cakap aku gile]



uols mesti tak caya kan.mimpi leh sambung-sambung?ha!sambung uols..pas terjaga ai terlelap balik...sambung balik drama [eh drama je?!filem la!masyuk sikit payment ai] sekali kan nenek ai find out..ape lagi karakter Wan Maimunah la uols!nenek ai find out laki ni punya la terlebih guard ai sampai ai tidur pun dia tunggu je ai tidur...gile ke ape ni?hai..tengok je ke...[ohh takleh over kang LPF tak lepas!haha!] lepas tu apelagi la uols...episod jimi asmara kau laksana bulan bermulah...lepas tu alarm bunyi ai kena pi kerja ..ala aku ni kerja ke...bukan la anak bangsawan betul yang duduk goyang kaki je...ala...!!!



tapi kan kesian la uols tengok muka sadis laki gelap2 jawa tu.. [nama tak diketahui] muka sayu je..nak2 plak bila nenek engku ai tahu dah..dia sedar la..ai ni enggang and si anim sambung tadi "kalau ko engang...dia tu ape?GAGAK MAKAN SAMPAH KE?"<---- pengotor okeh ko fondens! dia tu helang la spesis terancam...and kak shima pulak menambah "harimau sama harimau..twit sama twit" [ohh gila la aku leh wat forum pasal mimpi aku adoii]..


so kalau uols nak tau kesudahannya klise ke tak macam drama bangsawan lain doa-doalah agar malam ni ada sambungannya..lah!telenovela la pulak...



p/s:ai ni termimpi enggang la helang la..sebab terlalu ketagih tweet2 ke..*matik!



Buyui











9 comments:

azataq said...

amboi nok...ratu verangan hocay....

buyuiazliana said...

cher:harus....!!!

jejaka anggun said...

ya allah feelingnyer mimpi nih.... nih tahap tak basuh kaki seminggu nak dpt mimpi camnih

buyuiazliana said...

JA-hahaha!bukan sbb tak semayang isyak erk..?haha!

Anonymous said...

haiyoooo...terkesima occay! tak tau mcm mana nk komen dah!
yang penting, komen diatas terhadap JA kels...sebab tak smayang kan....... hehehehe ;)

Anonymous said...

mohd farid abdullah.. :)

Anonymous said...

"ni la lebih kurang poster citer tu..citer lama kan so nak google image dia agak kepayahan di situ untuk mendapatkan hasil yang baik" >> suka ar dgn ayat agak kepayahan si situ untuk .... terasa penulis mcm terer sgt BM.

buyuiazliana said...

ketiga2 komen aku tau org yg sama komen:huh!

Anonymous said...

यह मेरे wasn't! तुम्हारी हिम्मत कैसे हुई ने कहा कि एक ही व्यक्ति से सभी तीन टिप्पणियाँ!