Sunday, July 18, 2010

the good side of him


kenal kan orang ni?sape yang tak kenal meaning that maybe dia budak sekolah tak habis belajar lagi sebab sylibus tak sampai lagi or sejarah dia fail sebab buku dia nenek dia buat bekas lapik pekasam..hak hak hak!



yang macam kita tahu manusia ni kejam nak mampos kan..?pemerintah kuku besi [macam mana nak pakai kaler kat kuku erk kalau kuku besi?] lepas tu kalau dah pemerintah kuku besi sah2 la semua anak2 kuku besi dia akan ikut perintah dia..kesimpulan pak cik misai kontot ni memang kejam yang amats la!!



sekali hari ni ai baca ada la one of my friend share kat FB..actually dia ni email sebenarnya...pasla the other side of Hitler ni..side baik dia...macam kita la ada setiap benda baik ada benda buruk...so pak cik ni pun ada benda baik dia sebenarnya...kagum ai membacanya...ai ingat ai sorang je kagum..sekali RJ pon kagum jugak...so maybe ada la uols dah baca dah kt FB tu ok lah..kalau tak uols drop by ur add email ke..meh nanti ai emailkan dekat uols nak?



so ai kasik sikit-sikit la apa yang Hitler ni buat...



1. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti



2. Prinsip Hitler berkaitan Islam...ada lagi ape dia buat ni...



3. Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua~kagum ai!



so ada lagi banyak lagi..tapi ai tak la paste kat sini kalau tak jadi derets uols!so kalau nak u can give me ur e mail add..nanti ai e mail okies!



p/s:ai suka sejarah!seriyes!

Buyui

5 comments:

jejaka anggun said...

dah baca gak artikel tuh cuma ramai org melayu n islam x perasan, artikel tuh propaganda utk mengaitkan islam dgn kekejaman n peperangan sebenarnya.

allahu alam.

Anonymous said...

nak...emailkan padaku ya!

buyuiazliana said...

JA-maybe betol u cakap...sebenarnya depends pada kita punya mind jugak..kalau buruk kita pikir buruklah ia..kalau baik...maka baiklah ia..wah!ye ke aku yg berkata2 ni?

anoy-kalau u mr i u can read from my fb kan aku tepek besar2 alam tu...gatai gak nk email..

Anonymous said...

nk forward pada org lain ar.....kan kt office nie FB hanya waktu terhad...balik umah dah busy nk study bagai...tak layan FB dah ....email ya....

buyuiazliana said...

mr i-ishk!yelah2 nanti la..haha!