Monday, July 26, 2010

lucky me,lucky lappy

ni sebenarnya permintaan dari nok cherly gak ni..suruh ai belog [wah...!!permintaan katanyer] sebab tadi YM dia suruh la ai cerita apesal ade kes apa sampai besar sangat sampai ai kena inbestiget kepoh2 bagai..so ai cakap ai malas nak ulang banyak kali so dia suruh hapdate belog senang!so pasni kalau2 sape2 my coll nak tau sila refer ke belog ai..oii nak mati ke ko?nak suruh satu hopis tu tengok belog ko pastu nak kena wat discussion bagaikah?what the.....???tapi diva memang kena peel macam tu kan?kena buat ala2 PC bagai?ngeh!


so cherly pasni kalau ko tanya mak lagi..memang la ko nak kena cercaan la noks!


begini ceritanya....today was my fisrt day pakai bilik baru sebab ada la staff bertukar so i can move to the room so selesalah sikit sebab ada ekon bagai...[tapi gile ke hape sejuk tahap kutub ok..sebab centrallize ekon still pasang..but ok la bilik baru so leh la panggil eric leong lim dekoret bilik..ahaks!].


bilik ni tercorok ok..so RJ pun nak ketuk kena pakai lesung bat kowt baru ai dengar..sebab tangan dia tu ala2 lidi cungkil gigi je so kalau ketuk tu alahai..burung pipit siul lagi kuat uols!*larikkk...so even during lunch time pun kalau ada orang masuk diam2 pun memang tak dengar and tak nampak unlesss....


unlessssss u duduk dekat bilik orang lain then from others room u can see a relfection sebab each room ni ada macam ala2 cermin la...so ada la reflection...so nak jadikan cerita tadi lunch time tu ada la hamba allah tak keluar lunch [iols memang tak tunggu time dah uols...cukup je time harus cabot nak2 pulak hari ni ai tak pulak konci bilik ai tu sebab ai tak sherashi bershama lagi dengan pintu bilik tu PG lak keeps calling me macam dah kebuluran tahap dewa..pastu dengan nak kincs lak tu...so ai malas la nak kunci] ..so hamba allah ni nampak la ada somebody masuk my room bukak lampu bagai then before that dia dah nampak refelction dah this boy macam terhendap2 from the reflection..


then hamba allah ni uols boleh perangkap budak ni sebab kantoi la dia tengah macam jengah2 pulak makmal kat belah luar [memang suspicious la...apehal datang during lunch time] bila ditanya katanya nak kutip derma..lah..??masa-masa ni la nak kutip derma...??nasib baik la hamba allah ni bijak dan berfikiran dalam [kalau iols lama dah ai kasik je seposen kata mintak derma kan...] siap cakap "ohh kalau nak mintak derma ke kerja ke [sebab dia kata nak cari kerja gaks] kena g admin meh saya bawakkan..sampai2 je admin siap amik ic bagai photostate uols..yang budak bangang ni uols tak pulak sedar dia ni kena perangkap [tak habis sekolah kowt..haha!] bila dah kecoh2 baru dia tau dia dah kena and tak boleh nak larilah..


yang ai pulak baru je sampai masuk office feeling2 la chantek dalam bilik tu call bunyi ..so ai terjah admin tu dan ai ni bertalu2 soalan hamba allah ni tanya "ada barang hilang tak?" [ai feeling diterjah nas ahmad sangat uols..] then ai macam ala2 artis tak habes spm jawab la "tak de apa pun...apsal" then diaorang cerita what happen ai dah debar sebab lappy ai uols!omg!sebab ai takut la lappy ai bawak je arini tak bukak pun so my lappy ade je posing chentek dalam beg tu...ai dh peluh2 ni..nka masuk cek dalam bilik dah diaorang cakap "jgn sentuh ape2 tunggu polis sampai..nanti masuk ada pulak cap jari"..lah!macam la tadi ai tak masuk kan....so ai ikut je lah cakap diaorg..


then selepas disoal memang betul la that boy membuat onar!siap nak defend diri ni cakap kalau dia nak mencuri..buat ape dia parking motor dekat2 situ [kawan dia ada sekor dok tunggu bodoh je kat situ tatau pon kawan dia ni dah kena soal macam dalam lokap tu!] ..ek eleh ko ni aku cakap ko bodoh boleh?kalau ko parking jauh2 sanggup ke ko gigih jalan hangkut2 barang curik tengah2 panas?kan lagi menimbulkan syak wasangka?orang suruh sekolah ko belajar mencurik ..tengok dah kantoi kalau ko sekolah sah2 la ko jadik opencuri macam oceans's eleven tu kan....?[pulak dah..?]


bila polis sampai dia ni kena hangkut la pi balai kasi ajar sikit..memang la takde bukti dia curik apa pun [luckily dia tak amik ape2 so far ai cek2...bak kata RJ dia x amik lappy sebab dia x sekolah so tatau apa itu lappy] tapi kena angkut gak p balai kasik dia takut sikit..hopefully la..


so after tht ai terus sherashikan diri dengan kunci dan pintu bilik tu...but anyway syukur la ai selamat tak de cacat cela dan masih chantek tak ada barang ai yang hilang..so moral of the story jagailah harta anda maka hidup anda akan selamat..


p/s:otak researcher ni suka pikir dalam2 kowt ?

Buyui

7 comments:

azataq said...

wahhhh...

1. Dah tukar layout nampakkkk

2. Pjg sungguh intro nak ke cerita sebenar...

3. Ko kan..awat x katuk sekali je budak tu...bdk muda ke haper...bukan staff ler...aisey..

4. Kan aku pesan suh je mkn kat opis.....

buyuiazliana said...

1. cantek kan?haha!

2. mak kan suka kona2 dl...

3.kot yer katuk satg dia cari aku spi umah cmne?mak mana ada laki...huhu

3.mkn kt hopis gegeh beli bagai jauh2 makan kt hopis jek..x leh coci2 mata nok

4. tetb aku lebih...NAMPAK SGT KO LAMA X JENGAH BELOG

jejaka anggun said...

jadik kisahnyer pencurik yg x mencurik la nih?

buyuiazliana said...

JA-bukan pasal pencurik x dan nk mencurik tp niat dh ade n the same person yg buat keje yg sama 4 thn lepas sebenarnya....

azataq said...

patut lah kantoi...mmg dia dah masak ler ngan opis tuuu

Anonymous said...

panjangnyer....sampai at d end tak tau nk komen aper...soooo lost with ur story!

buyuiazliana said...

cher:tu la pasal

anoy-ko baca kan entry tu aku tuju kt sape?kalau x paham tak payah baca...aku pnt nk ulang banyak kali soklan "ape jd?kt mana?sape?org mana?wt ape?" spi berpuluh2 kali so aku publish je kt sini..