Wednesday, July 28, 2010

kuman

ai ada terpikir2 di hati nak privatekan entry ai..not all entry but certain entry..and pada sesapa nak password boleh la email ai atau call, YM atau tahan ai di tengah2 jalan [verangan ko celebslah org kenal CLK ko sume..ko hengat ko pemes?] kira macam protected entrylah kan?ok x?

bukan apa uols..kadang2 ada amukan emosi..pada ai belog ai dah macam terkangkang buka sangat,harap ai nak cerca si A, karang si A baca takpun si B kawan si A pergi bagitau "Wei A, hari ni cerita ko masuk blog.tak baca lagi ke?" padahal tujuan asal blog ni tipulah kan kalau uols blogger2 di luar sana menulis sebab tak cerita pasal diri sendiri kan?tapi mesti ada jugak yang akan kata "ala, ada aku kisah ?belog aku, aku punya pasallah nak carut sape pun...ko ni Miss B takut sangat la nak cerita-cerita je lah.." but then,kalau kena baling telur,hempuk dengan penyapu aku jugak kan...?orang yang kasi nasihat tu ada kena?tak kan....?silap-silap dia komen balik entry ai tu macam dia tu A. Samad Said pakar sasterawan negara..lepas tu cakap la entry ai tak best la ape lah dah macam dia tu editor Utusan Melayu...macam la ai ni menulis belog untuk dipublish dekat mana2 suratkhabar nasional kan?

disebabkan manusia2 beginilah membuatkan ai jarang nak hapdate belog..ada je cerita ai kadang2 sexcited nak btau uols..ada gambar segala..tapi disebabkan kehadiran kuman-kuman ni membuatkan ai malas nak hapdate..siap bagitahu baik baca belog org lain segala lah apa la kan..?why must u mention in ur komen?nak provoke ai kah?itulah kalau suka baca..kalau tak suka jangan baca..duduk diam2 sudeh!!sebab tu ai beranjak ke twitter so di sana ai accept and follow orang-orang yang betul2 ai bebas nak cakap ape pun tanpa ada rasa sentap..[tapi kalau sentap sorilah erk!ai tak sedar]

sebab tu la ai nak tanya balik..u read my blog it's for fun and to spend ur free time kan?so kenapa mesti nak komen macam la ko si kuman-kuman ni ada belog dah establish sangat?aku tgk belog ko pun cerita pasal buah la...lepas tu meroyan speaking macam ko nak buat buku pathology tu kenapa?uols tak payahlah terjah sape punya belog...dia dh privatekan belog dia sebab dah bersawang dah...very the kuman!!

ai kalau boleh tak nak la dilabel sebagai "ha gaduh kutuk2 la blogger lain" tak bukan macam tu ai sebenarnya nak luahkan rasa ai simpan ni..then ai tak nak si kuman ni dh macam nak naik kepala aku pastu nak jadi kutu dah..buat gatal kepala aku jek..

so uols read this entry also ai nak u keep in ur mind just for fun ok..pas baca ni komen lah ai x kisah..kalau utk kebaikkan ai tak pe...then abis sampai situ je..tak payah lah soalan nak tanya "sapa2 tu" siap datang jumpa ai personally tanya...memang kak nam sangat ok....disebabkan orang tu kuman so kita pakai detergent mana paling kuat kasik hapus sajak!!okies?kot2 ai rasa komen tu macam kuman boleh berjangkit memang ai x publish langsung macam pernah ai buat sebelum2 ni..so sape2 perasan komen dia adalah tidak dipublish dialah kuman tu so better u pergi beli dettol sekarang..

done!!

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

bak kata org dulu2,

ckp mlm pandang2,
ckp siang dengar2,
tulis blog pandang n dengar...

so sabar jer lah dek non....

buyuiazliana said...

JA-walaupon rasa ape relate pantun/madah org tua2 tu..tp thx sbb sabarkan ai [pgg kaki ai ni..pgg!!] *payah jd org femes ni