Monday, January 31, 2011

Apa yang jadi di Mesir sekarang?

ok ini adalah entry sedikit berbaur pengetahuan, bagi org mcm ai ni yang malas tgk berita, malas nk baca paper, rela baca blog gossip je, tapi pelik2 nak tau ape dh jd kt dunia sekarang, haaa.... entry ni sesuai utk org mcm kita,

Hasil dr tanya2 org ramai, and google sikit2 pastu menguap2 ai taulah ape dah jadik dekat Mesir or namanya org panggil Egypt [ni sila bantai Pn Anim, dia yg btau..haha!] Mekah tu bukan bawah Mesir ye, itu bawah Saudi Arabia [salah lg sila salah kan si lecturer Anim ini]*org failed peta dunia mmg mcm ni uols..terima je..sdgkan Myanmar dgn Laos baru last month aku reti beza..:P

Ok krisis telah melanda Mesir sekarang ni, mengikut cerita nenek kebayan ketua dia Hosni Mubarak [terigt lak pelakon mubarak majid <--MM ko kenal x?] ni nak pencen la, then dia lantik anak dia plak, so rakyat ni x suka.dah lame dgn 30 thn dia pegang Mesir tu ni anak pulak...bawak2 la tukar muka lain kan?And ada yang cakap [mmg aku dengar cakap org je malas nak baca ayat belit2 google..ngntok!] dia ni pro Amerika, so lagilah depa ni x mau kan? So hasil dr rusuhan ni, teruk la , mcm2 jadik, sila ke sini, trust me blog ni simple sng nak paham bagi ai yang malas baca ni , seriyes!takut ok, nak2 part cerita org Malaysia kena R!@# tu!coi!coi!coi!

And ada banyak update la ape jadik kt org Malaysia kita kat sana, eh risau la connection ape takde, adik2 ke anak ke kat sana x tau citer, sampai ada x makan dah semua, so org di sini kena la amik action kan?camne nak bawak balik depa ni?Kan?

So ada seorang student Malaysia ni balik bercuti dan ada kat Malaysia, selamat ko dik sebab balik cuti sini, so bayangkan kalau kita yang ada kat sana?Ish coi!coi!coi!

So, silalah2 tweet ke ape ke, buat ape yg ptt boleh kita buat untuk bantu depa2 ni balik, at least doa keadaan kembali kepada asal?Di sini ada cara apa yang boleh anda lakukan.

Bak kata J sedih la negara islam, tempat tumpuan orang belajar dakwah segala boleh jadik camni kan?

Buyui

3 comments:

@rep said...

mesir tu ikut sangat telunjuk amerika. itulah padahnya kalau pemimpin korupt dan zalim.

jejaka anggun said...

malaysia pun kalo x betul, leh jadik cenggini jugak

buyuiazliana said...

Arep & JA: malaysia kalau nk rebah sehari je cukup sebab negara kecik kan...coi!