Monday, January 17, 2011

sewel la minah ni

harini we talk about satu lagi penyakit mudarat yakni SEWEL!semlm obsesi kan?ok dari ai buang masa google pasal maksud sewel lepas tu google pun sama sewel bagi makna yang sewel, baik ai bagi maksud ikut pahaman ai sendiri je...

sewel pada ai bermaksud gila [x la sampai kena diagnose dgn doctor la lagi] , pale otak lu x betul , sampai ape ko buat membuatkan org sekitar ko tergelak dan akan hampir2 boleh menjadik sewel mcm ko jugak

contohnya ye....sebuah kisah, kawan seofis pada kawan ai ni, ai pun tatau nama ape...tapi ai panggil dia Kuku Kaki or KK bila kawan ai ni cerita pasal kesewellan dia...

Mcm mana boleh wujud nama KK tu?ha..sebab.....di ofis dia ni boleh tak dia p potong KUKU KAKI dia sendiri depan colleague?Uols ada buat?Habes kuat potong kuku jari tgn je kan..or gigit kuku jari tgn je kan???Kuku jari kaki sedap x gigit?Ha!kalau buat jugak mmg sewel la!hahahaha!

Then harini ade lagi bukti menunjukkan dia sewel..si KK ni cakap kalau dia free kat office...she can bring MESIN JAHIT YANG KECIK TU, menjahit kat office?Normal ye bawak mesin jahit menjahit kat office?Ok aku la sewel tu bawak x bawak mesin jahit kt office...mesin tebu x nak bawak?kalau2 dahaga leh la buat air tebu..ko ada?mampu?

Lepas tu ada lagi, maybe sekarang tgh berlangsung la kat office kawan ai tu acara belajar cakap Spanish, [update:sekarang dia tgh nyanyi lg Spanish pulak ] kuat2 okeh..sampai semua org dengar..bila ditanya kenapa dia belajar kot2 la kan feeling verangan nak jadik pelakon telenovela ke, touris guide ke, nak p Spain ke nanti senang x sesat ke...rupanya dia cakap sebab nanti SENANG NAK TGK DORA THE EXPLORER...*sebelum aku sewel baik aku pitam dulu [eh Dora tu bahasa Spanish ke?malas nk google anggap je minah ni sewel]

So ai saspek minah ni maybe dia ni kena buatan org kot?

Pic of the day::: sebut pasal KK teringat pic ini, tp ni kt Kundasang, i bet sape p Kundasang mesti nk snap pic ni kan?Lol::

Buyui


2 comments:

@rep said...

kenapa ramai minah bloggger yang sewel? ini serius!

buyuiazliana said...

@rep:ni KK bukan blogger..tp tatau la kot dia pon ada blog gak?