Wednesday, January 19, 2011

game...best..lawak-lawak!

tadi ai explore backup folder sebelum reformat lappy ni haritu, sekali ada lagi org ni simpankan game2 lama..ai pun x pernah lagi explore..so mmg la banyakkkkkkk game....oh best gila!

mula2 ai main la game who wants to be a millionaire...mmg mcm feeling ko ni budak yang dalam slumdog millionaire tu..haha!tapi....ai lagi bijak...pakai la google..gigih ni taip soalan dia..hasilnya...kalau x menang mmg la google tipu kan..haha!

pastu ai carik lagi..adalah folder name dia game cabut gigi..ohh cabut gigi org utan pulak..ko mampu?haha!

tapi plg best ni la...korg ada main game sambil gelak2 suka?ada?..ha aku ada...LOL!nama game dia GAME GORENG IKAN...so korang kena la selamatkan ikan2 emas ni dari ditangkap oleh roomate ko yg jahat ni..dia akan seluk ikan dalam balang, then humban dalam kuali...kena la cepat tangkap ikan tu, kalau x sama ada ikan tu panas gila tgn korg terbakar panas...or hangus. pastu burung burung makan...LOL..mula2 sekor2 je dia humban..lama2 berekor2 mampus nak tangkap!yg syoknya tu siap ada suara ikan "help me...save me..i am melting "[bila dia kena campak dalam kuali] part suara2 ikan ni aku x leh blah ni!hahahaha!pastu kalau korang berjaya tangkap or selamatkan dia..dia akan cakap "thank you" LOL!

yang aku x paham tu apesal nak goreng IKAN EMAS???:: ni la game dia..tu budak jahat nak goreng ikan tu, patut tangkap je lah goreng dia kan?::
:: ni tgn korg..bila ikan kena campak kat kuali tu cepat2 catch!still lagi aku x paham..nape ikan emas??:::: ni la tgn budak jahat tu..beriya kan dia menyeluk, ape dia ni x de hiburan lain ke nk cekup ikan aku pastu nak goreng?hoi!tu ikan emas la org x buat goreng::
:: kalau bila dah game over so ikan emas tu kecewa la korg x dapat selamatkan dia..hahaha!::

p/s:pasni game pukul nyamuk lak, terasa mcm balik kpg atuk nenek nyamuk banyak kena bunuh!ala pasang je la ubat nyamuk

Buyui




4 comments:

jejaka anggun said...

bengong. ikan puyu ada x?

buyuiazliana said...

JA:kan?boleh la layan kalau ko tgh sewel..ikan puyu dia x goreng nok..dia buat pekasam

FATIN MRAZ said...

AKU TINGAT mase kat U dulu men game telor.. game tu motifnyer selamatkan telor yg dilambung2 agar x pecah.. best gak ler..ada kwn baik ai ni.. lagi kuat men game tuh.. so bile org tya.. si F tu buat apa ..? aku jwb spontan... 'men telo'.. member yg tya.. da tarik muke.. sentap ker? ..huhuuu

FATIN MRAZ said...

mm.. nak game2 tersebut di atas leh..? macih2..