Wednesday, January 26, 2011

i miss u

orang cakap x kenal makan x chenta kan?Fatin my twin yg akan berpindah environment dok citer ape yg dia akan miss bila dh x de nanti almaklumlah kerja dh 6 thn kan?

tapi..ai pon nk citer gaks!haha [nak jugakkk tuu] ape yang i miss masa tinggalkan GSC dulu...iye aku dulu keje GSC tapi bukan keje kat cinema..tu org bawahan je..ops!haha!iye la kalau bukan keje aku ni tukang suruh boss GSC kuar duit tu mau bergelap la api air cinema korang tu..LOL!

so main office for GSC ada somewhere kat area Damansara Jaya ye, so kadang2 eh bukan kadang2 mmg selalu pon ada je org datang nak tgk wayang kt sini..uols sume itu hopisnya aje ye...mini cinema dia ada jugak tp tu utk review sajork bukan sukati nak tgk macam korg g kat shopping complex tu melainkan diinvite masuklah..ala sama je dalam dia macam panggung wayang lain tu, cuma kecik sikitlah.

Ape yang aku miss selama aku dah tinggalkan GSC tu [dah nak masuk 3 thn dah uols!]

1. Kak Zaihan [dia ni superior ai, tp dah macam kakak sendiri dah] , Kak Dayang [selalu tumpangkan balik kalau kena stay sampai pukul 8 pergi LRT] , Murni , Kak Peggy [ ni pon superior gak, ai je panggil dia Kak Peggy, LOL] , Yee Wei and Ah Chok Abdullah [matik la apek ni kalau baca..] semua dah tukar kerja accept apek!Even stres keje still lg we can celebrate bday sume org everytime, rasa spi sekarang ada lagi kot?Selalu gelak2 and istilah "telur rebus", "telur goreng" selalu ada, bila one of them [depa ni execs] kena beban kerja melambak2..

2. Kedai akak jual nasik campur - ayam goreng rempah dia..pergh..hari2 ai makan sampai Kak Zaihan, Kak Dayang semua dh immune dah..x jemu2..

3. Kedai akak jual nasik ayam-ni kedai sebelah sebab kalau hari jumaat akan jual nasi campur tu tutup so kea la beli nasik ayam, even nasik ayam pon ai still mintak sambal belacan dia yg mabeles and papadom lebih!

4. Kedai mamak sebelah - ini port brekpes pagi hari Sabtu selamber kol 10 baru masuk..sekarang pon pas ai blah pandai lak hari Sabtu nak kasik cuti kann?

5. Akak jual nasik lemak depan pejabat pos- ha ni pon sambal n rendang ayam dia..perghh nikmat la!Dulu pakai kereta je akak ni..sekang dah ada lori okeh..akak ni kena dtg kol 8 kalau ko dtg 8.30 hujung2 je tinggal nasik dia

6. Tiket wayang free- mmg sepanjang 2 thn ai keje sekali pon tiket wayang x pernah beli, Kak Zaihan lagi worst, harga tiket pon x pernah tahu, nama je account exec..haha!

7. Last but not least- boleh x nak cakap rindu nak buat keje2 accounting and payment balik?Kak Peggy cakap dulu sebelum dia resign..meh la keje balik sana..boleh..janji gaji nak lebih dari keje sekarang?Ada brani?

Buyui

6 comments:

FATIN MRAZ said...

tu lah kan pepatah org tua2.. jauh bau bunga.. dekat bau tuut.. hehee

da ditinggalkan rindu-rinduan pule...

apapun, di mana kite bekerja, itulah skool kite.. port2 makan la kantinnya..

yg penting apa yg kita pelajari di skool itu..
hihi ;}

p/s: aku da abes skool 6 thn kt maluri nih.. huhuu..

buyuiazliana said...

Fatin:abes aku skang skool baru la..asrama penuh maybe?

FATIN MRAZ said...

mebi...

murni said...

i like...

buyuiazliana said...

Murni:kan?rindu x?

murni said...

rindu gak.....