Sunday, January 23, 2011

pesanan untuk diri sendiri supaya x jadi blog sampah

zaman2 dulu kan, org tulis diari, then sorok la kat satu tempat rahsia, then adik jumpa curi baca, then kantoi then gaduh sebab adik baca dairikita?kan?mudah kan?simple kan?sweet kan bila igt2 balik adik baca kita g dating ngn budak sekolah sebelah kenal masa naik bas pergi tusyen..tetttttttttt contoh ok contohhhh!!ai 1. x ada diari 2. x de kenal2 bf/pakwe/balak [ee rempit gile bunyik] masa pergi tusyen dulu

then zaman sekarang, x main dah tulis2 diari mcm tu, semua nak curah rasa dalam blog, siap sape ada buat vlog lg sekarang ni, semua nak pukul canang curah rasa happy bahagia kepada org yang kenal/x kenal kita kan?

then sape yang rajin mcm2 gampang korg sumbat dalam blog mcm rasa lalang belakang rumah sebulan x potong!silap2 ada ular kan?

tapi...bila ditegur "semaklah blog ko" "ape kaler mcm ni sakit mata aku dowh" "ko ni ape merepek ni?meroyan ke?" then mesti kita melenting including me, then cakap "blog aku , suka ati aku lah"kan????

but one of my friend remind me something, "sampai bila u nk blogging?umo 50, 60?then masa tu nak citer pasal ape?" ye x tak ye kan?nanti tua ganyut nak lagi ke blogging hah?nak lagi ke tua2 masa tu keje nak ngata org?nak lg ke masa tu nak tayang harta, rumah ade ape, tv baru beli?ye lah kot masa tu kaya dah kot sebab dah jd femes blogger la katakan...berpuluh thn blogging ni..x kan x femes lg kotttt???

then ai decide la sekali sekala nak jugak la memblog ni dalam cara isi yang berisi..bukan content kosong, yang paling haru content sampah ye...tak ape lah...x de income pon sebab x femes sebab x de org masuk baca pon , yang penting ai x la lapar duit sampai paksa org drop komen, jadik follower, paling best "TOLONG, TOLONGLAHHHH KLIK KT IKLAN NI..TOLONGLAHHH" ok korang sangkak kowt...suka korang la, tapi ai nak ingatkan diri ai sendiri try not to be blogger lapar duit and try make my contents not as rubbish for future, tapi x la mcm ilmiah spi dah boleh refer as bahan bacaan ilmiah pulak, haru tu!

sorry to sape terasa, pahit kan nak telan keji org ramai, tp kita mestilah nak jadi insan yang sempurna kan..kot ye tamak...jangan la spi org nampak..karang kena bayar cukai nak?hahahaha!

Buyui

6 comments:

@rep said...

blog sampah merata-rata. rasa macam nak report kat DBKL or Majlis suh clearkan

jejaka anggun said...

so blog ai sampah ker x?

buyuiazliana said...

JA:blog ko ok lg..ade lg sampah sarap kulat nak muntah ai tgk..haha!

FATIN MRAZ said...

I do feel the same.. just x voice out jer.. mmg penah jumpe..

buyuiazliana said...

Fatin:kalau voice out melenting marah siap saman lak..

MarriageForIdiots said...

since you begged, i dah click .ur welcome.