Monday, January 3, 2011

kenangan darjah 1

bila tadik baca belog arieve terus nak jugakkk ai ltk memori darjah satu...terus teringt! ok ai darjah 1 thn 1992 ok aku tipu!haha!1988, kt srk convent klian pauh , taiping [okey sape sekolah situ?seppp sikit....!!! ] tp sekarang dah tukar sk klian pauh kot..lupa lak..no more convent...tinggal je convent kota, taiping [sape pulak sekolah situ, hyi enemy!ye lah sape sekolah klian pauh ngn kota mmg x leh ngam]

ok masa dl sekolah ni hazabb uols, papan bgi [eh!ni nk citer pasal sekolah ke pasal memory ni?] ok2 masa zaman sekolah darjah 1 ni, mama n abah temankan ai spi ke sekolah habes...!!tabah kan..anak sulunglah katakan...x silap ai spi seminggu uols...seriyes!time adik2 ai sehari je..itupon sekerat hari..miahahahahha!

itu je la kot memori darjah 1 ai, masa tu mmg ada la budak nangis sume, tapi ai x nangis sebab mak aku ada spi ke balik..nak nangis wat ape?hahaha!*eksen

lepas tu ada sekali tu mama bagi duit seketul 50 sen, ai nak beli karipap seposen je masa tu [gile murah kan?] ai x reti rupanya ada change la kalau ko beli seketul ke karipap kan..aku leh borong 5 ketul terus!!siap leh bawak bekal p ngaji petang tu..aiyoh...!!mak cik mon kawan mama masa tu tanya "ni beli banyak2 ni nk buat kenduri ke?" *pitam

lepas tu ada latihan kebakaran ai boleh angkat buku beg segala termasuk pembaris kayu panjang tu keluar takut terbakar..!!haha!spi sekarang ai can remember rupa beg biru ai tu ada damba jumbo gajah duduk atas buku!haha!

ok tu je la antara kenangan darjah 1 ai, lom masuk aku sexcited tgk cicak masa Puan Francis tgh mengajar tu. rasa pernah cerita kan...?

p/s:doktor, cikgu is standard cita2 kalau tanya masa sekolah dulu :P

Buyui

5 comments:

jejaka anggun said...

i baru nak masuk tadika nih... berdebar2 sgt rasanya jumpa kawan2 baru....

buyuiazliana said...

JA:jgn takut, nanti cikgu dia ajar nyanyi lg lady gaga

@rep said...

eeee.. tak malu ... emak teman sampai seminggu

:p

MarriageForIdiots said...

next time u ada kenduri i nak sponsor.5 karipap je kan?i sponsor 10 bijik karipap la..tak la nmpk kedekut sgt.

buyuiazliana said...

arep:bukan mak pinta nok.....anak sulong katanyerrr.....

MM:cet!!dh besaq order la 1000 lol!