Tuesday, October 12, 2010

me and cher


ai and shirley prescilla or nama islam dia rabiatul adawiyah duncan ni kenal dah lama..since dia jadik budak baru dalam kelas masa ai form 1 lagik..masa tu ai monitor n fatin [owner belog nama cinta tu..] assistant monitor..masa tu shirley ni ikutkan ingatan lemah ai ni la..dari sarawak [matiklah aku kena cerca kalau salah] and dia anak askar so pindah randah kan...dia duduk sebelah budak nama maizatul hima [erk?] depan sekali depan pintu masuk kelas [mcm JAGA kelas..lariks!] and ai pun x lak duduk dekat2 dia..nak kata kat uols dia dengan ai bukan lah geng kamcing ke..geng baik cemolot2 ni..bukan...tapi dia ni fasih cakap melayu..so even dia non malay geng2 dia sume melayu...and seantero sekolah dari junior ke senior kenal dia...maybe sebab trademark mata dia kot..bukan maybe mmg pun..sebab mata ko noks!and ko kan pendex...larikssss!!tapi satu benda aku x leh lupa pasal shirley ni..singkatan nama dia cher..[koser nak taip panjang] dulu chegu mana ntah suruh la tulis hobi suka wat ape..ada ke minah ni tulis hobi dia "lepak"?ko lupa aku x lupa nok..sebab aku tukang kutip kertas tu so sah2 la aku baca hobi sume kan..[dasar kepocihh] adoii la..sengal...




lepas tu ai naik form 2 dah x sekelas ngan dia lagi..lepas tu ai tukar sekolah memang lost kontek terossss....[zaman tu kan mana ada email sume lagi] and br la dalam 2 thn ni jumpa balik tro fb...and kitaorg mula kontek semula sampai la ke hari ni...




masa jumpa balik tro FB dia..ai tgk profile pic "aik dia ni pakai tudung..ohh saje2 kot.." sebab ai still ingat dia non muslim lagi kan..then jumpa pulak link blog dia baca dari situ ai punyalahhh suka gile sebab dia dah convert to islam..alhamdulillahhh....so ai tekad dalam hati [setelah tau kisah dia lagi dan lagi] nak tlg dia pelihara islam dalam diri dia..x nak dia pikir islam tu x indah , nak dia tau attitude sesetgh org yg buat org bukan islam pikir bukan2 pasal islam...[mampooo korg ajar alif ba ta tro YM?haha]..so itu tekad ai sampai hari ni..even dl2 x rapat dengan dia...tapi tataulah...ai mmg benda2 burukk jadik dekat dia...sampai tahap anything happen ai can take care of her children..sampai tahap camtulahh...

cobaan aku menutup lengan aku n feeling nk rambut mcm bree hodge *pitam

so ada la musibah or dugaan yang menimpa dia baru2 ni ... puncanya dari orang yang ai n cher kenal jugak...even benda tu kena kt cher...ai pun still emo sama...mmg marah betul2 ..macam kalau org buat something kat family kita...kita marah macam tu lah ai rasa sekarang...


to cher..mak nk pesan...[selain mak nk pesan udah2 la tu verangan ko BCL] ko bukan sorang2 dalam dalam memerangi hanjeng2 ni tau...mak dan Huzz [ko tau dia kata ko kojaqqq no panggei dia Huzz..haha!] ada...bertempurrrr!!!!


p/s:entah berapa kali nak cakap..people change


Buyui

7 comments:

azataq said...

oh..terharunya mak as a BCL...ko rindu aku ye nok sampai kuar entry...tima kasihhhhhhhhh

buyuiazliana said...

aku wt entry ni sebelum aku SMS ko lg semlm la..ko p manaaaa???mennyangap aku semlm fondenssss

FATIN MRAZ said...

aku pon igt hobi cher 'lepak'.. hahaa..lepak kat mana ek..TJ ke? hihi..

buyui-suke jer tgk rambut bree ko tuh.. wink! ;)

buyuiazliana said...

tu la kannnn maknanya betol la aku x reka2 ckp dia suka lepak...hahaha!

azataq said...

ade ker aku tulis hobi lepak....baru aku tau ni...mak pon dah lopa...korang leh ingat...dasat kome kan.....

buyuiazliana said...

cher:sah la igt nok..nama pn aku ngn fatin tukang kutip kertas tuu..sah2 la kotaorg selak2 dl sebelom bg cikgu...oppss!!

jejaka anggun said...

pic rambut merah tuh mmg x boleh blah!!!