Sunday, October 3, 2010

salahkan diri sendiri sebab main2 dulu

ini adalah enrty blaming to myself sebab belajar main2 dulu [x mau ngaku x pandai tu..haha!] saya sudah ok dah di tahap membanggakan ibu bapa masa nak SPM dulu..maybe dl sbb di sekolah bukan nyer hot chick bukan jenis siol2 tepi jalan2 mengorat2 jejantsz..[oh ruginya..mana nk tau tah2 bf aku brad pitt x masa tu?ke masa tu david bekam ke bf aku..lalalala] jenis kaki buku sbb masa tu x reti nk email n MIRC [what??!!ye la zaman tu itulah paling maju mana ade FB blog ni..paling bagus pon buku biodata tu] so keje saya pegang buku sambil tunggu bas [aku pikir mcm aku ugly betty lak..coi!!] ohh itu pura2 je kawan2 balik umah keje ai tgk tibi cite drama cina TVB tu..pergh sgt suke citer burning flame [bomba] police2..cite zaman2 dinasti2 la..ohh masa tu cite mat saleh2 ni x reti tgk lg [cemolot tu ape?eh2 pura2 la ko Miss B!eh betollah cerita cina mana ade tunjuk2 semua tu kena cut] sgtlah innocent sy rupanya kena cut saya igt pelakon2 tu betol x pernah cemolot2 dlm drama ni?masa keje kt GSC barulah Miss Peggy n Mr Chokia bgtau "adelah cuma dia potonglah....!!" oh innocentnya ai..muehehe!x caya sy innocent?Beverly Hills 90210 pun sy x pernah tgk...yg sy tau Mickey Mouse Club ..sekang ni amik ko tgk 90210 spi nk kuar bijik mata kan...??perlu ke senaraikan lg show2 mat saleh yg lain?x payah lah karang jadik citer lain lak...

bila spi dkt UM ohh sy masih seperti ayam dara [LOL] masuk bandar..kihkihkih..x leh blah sttment...dr ikan bilis dan bertukar...!!menjd jerung hingga jerung asli pun surrender rasa macam nak tukar biar dia jadik ayam sy je jadik jerung..muehehehe!kaki main2 masa belajar...kaki ponteng [feberet ni...!!!jom lepak malas masuk kelas]..kaki wayang...kaki tiru..ye...nk tau cara2 x kantoi..x payah !![tiru2 ni sy dah praktik jadik peniru amatur masa form 4 lagik..muehehehe!] ohh adakah degree sy diiktiraf ni..oppss!!sume kaki la saya pgg..cuma kaki2 yg lain seperti kaki ulat tiket bas kt puduraya je sy tak terlibat lg..muehehehehe!

so akibatnya..amiklah ko...pointer ko ckp2 tkt paruh ayam jek..padan muka ko!!ohh masa tu x la rasa nyesal ke ape lg...nk nyesal pon x guna dah..org ptt berigt dr mula lg..kan...?then lepas tu ko tgklah mcm mana payahnyer ko nk dpt keje kan..?sengasara kan..cuba kalau ko dpt pointer 4.5 above?[apesal pointer x spi 10?apesal spi 4 jek?!!] mesti sekang ni berebut2 org pgg kaki ko kan suruh ko keje..tu la muka x lawa..kot2 la lawa bodoh pon at least ade la leh jadik pelakon ke ape ke kan..pastu cekup la mana2 org kaya kan..?ini...?muehehehe...

motif entry ni?ohh sbb sy tau ada budaks2 kalangan remaja yang membaca belog ini [no wonder la ai awet muda sll dikelilingi org2 muda belia *pitam] so ini ingatan kepada mereka2 ini..jimba..jimba jugak..tp result kena la gempak kalau boleh biar la spi abes la prof madya x madya korg amik..[tp kalau mampoo takat degree je kan..tu kira lain la rezeki gak..bapak mahal kan fees kot nk blaja tinggi 2 kan] yg penting..blaja jgn memain...kang payah nk keje..kang kot2 kalau keje pon at least keje sama bidang la ngn korg..ini sbb ko tak bape nk pandai [x nk ngaku lg tu] kang dpt keje tah hape2 jgn nk rungut mcm saye... :D

ohh ini utk mereka2 yg br abes SPM erk..kepada pembaca umo 25 ke atas tu lain cerita lak..

p/s:bersyukur selepas dh usaha..bukan redha je ngn ape yg ade..

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

oh ye ker... i amik pmr next week..

buyuiazliana said...

JA-good luck...igt..kalau gagal sume x leh naik form 4 ok?nk pergi teknik pon x leh nanti :P

Marry Me said...

Saya da nak SPM..takut la akak !

buyuiazliana said...

marry me:jangan takut kalau fail nanti ade je org nk masuk minag...kalau la lakuu....