Friday, October 29, 2010

play safe

kerja macam ai ni [for those yang still tatau kerja ai ni, i am researcher] so memrlukan banyak la kena korek sana sini [doing research] and then ko kenalah cerita kat orang apa ko tgh korek tu, lepas tu ko tulis la [scientific paper writing] nak membuktikan ape ko dah buat kerja bukan makan angin je, so that next time bolehlah org refer ikut steps ko dah buat tu..macam tu lah kerja ai...lebih kurang..

so bila kalau kena cerita ape uols kena buat...kena lah ada selalu ada presentation..kalau ada apa2 seminar ke ape ke kenalah present kalau dipanggil [so far sebab ai baru mmg la x kena la lagi..lagipon x ade lagi benda yang ai perlu korek2 so ko dok diam2 je..sbb ko org baru]

bila kena present..mesti ade Q&A session kan..part ni la aku paling lemah ni..tanya macam2 ..masa ni lah kita kena tunjuk tahap otak kita ni berada tahap yang setarap dgn encyclopedia..dah nama ko researcher..ko kena tau sume..kalau ko korek cerita penyu..life cycle harimau pon ko kena tau walaupon x kena mengena..macam tu la...ingat senang..nak goreng2 pon yang bertanya bukan budak tadika 6 tahun..yang boleh ko kasik bukak u tube barney dia akan senyap tenganga mulut..ke perlu ke aku bg video yang lain so that dia akan diam ternganga sambil meleleh2 air liur?ops

so, last week ai kena present jugak, tapi as representative for Malaysia, sama la macam participants dari M and V, alhamdulillah ai boleh la jawab..[actually Miss E yang banyak tolong..thank u so mucho!!] yang bestnya participant from M ni..asal ada yang dia x boleh jawab senang je..dia jawab "sorry, my background is not from this section, so i don't know." or "i am not officer, so this is not my job, sorry" ..cis!gile play safe!cuba aku jawab camtu..ape akan jadi?

p/s:next week prepare for case study pulak..present lagi... T____________T

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

wow!!! researcher?!!! ingatkan agen CIA td

buyuiazliana said...

JA:nape hang wow ngn aku?haha!malam2 aku CIA la...tetb aku hang wt aku verangan mcm mrs smith sial..:P

moreijo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MarriageForIdiots said...

miss Europe tolong u ?
i pun tak suka orang jawab macam tu, padahal work in the same field/area..takkan takder idea langsung ..pemikiran pendek,ok tak statement ni?
dulu ada sorg colleague i camtu. tapi active puteri politics. berangan nak jadi leader.