Wednesday, October 13, 2010

Tasik Galagapos

sampai meroyan Mrs M mencarik ai rupanya..yeah ur gossip girl is back Mrs M!!thank u for let me feel like i am Serena Van Der Woodson..miahahaha!tapi versi Malaysia boleyy??
seperti dikatakan Mrs M in her last entry just now ai pergi ke Galapagos Island?Where the hell is that..[ye la aku kan org melayu..mana nak tau...Tasik Kenyir tu buatan manusia aku tau la M..!!] so nak wt entri ni ai namakan Tasik Kenyir as Galapagos Lake..[suko ati den yoo..]
so Tasik Galapagos aka Tasik Kenyir tasik buatan manusia terbesar [ok buatan manusia tu betul,terbesar aku malas google so aku buat2 pandai] terletak di area Terengganu la..awat aku nak feeling2 wikipedia ni?
senang cerita macam ni..pttnya ikut course tu ade la kelas 2 slots harini..tapi En T gi Bangkok lak [bila ai leh pergi ni..] jgn igt En T aka my boss tu pergi holiday lak...bangkok tu mcm umah kedua dia dah...semedang ade je meeting kat situ [sebab department ai mmg one of Asean Members for things kitaorg buat ni..senang kata mcm pertubuhan lahh] so kelas is free..tapi x leh blk tido...kalau balik tido pon org2 lain pasti sangap ai takpelah mmg suka tido pon...so co ordinator ni bawaklah si participants V and M including Miss E and me pergi lah Tasik Galapagos ni...
yang lawaknya ingatkan nak ler tgk empangan tenaga hidroelektrik mcm kita blaja masa Geography [amboi ko eja omputih..] dulu tu, empangan galagapos kan org panggil..sekali...dah SETAHUN tutup x kasik org pergi tgk...laaaaaaaaaaaaa......itulah pakai pergi ikut dan je..
so next stage pergilah tgk sendr gateway nak naik bot menyusuri Lake Galapagos ni..sekali laaaaaaaaaaaa jugak..tak naik pun...sebab ape malas ai nak amik tahu sbb ai syukur je x naik bot tu..satu sebab tak bawak bikini [so x leh la feeling2 mcm anak2 VIP tgh bercuti masuk Beautiful Nara] dua..panas ya rabiii....bygkan pkl 1 matahari terpacak atas pale tu..nak aku jadik kakak Samy V kehh?ops...sorry uncle...so just snap2 amik gambar M and V nak buat bahan gelak nanti n baliks!!

:: Galapagos Lake aka Tasik Kenyir ::
so itulah saje lawatan kanak2 hari ini..sok homestay..ai debar ni uols..boleh ke ai hadap..best ke tak..satu:ai x lagi pernah merasa homestay segala ada duduk dgn family angkat bagai ni..selalu homestay tu bukan kita g cuti amik homestay duduk dgn family or kengkawan ke??[remember homestay Lee kat Melaka dulu :P] dua..last ai duduk kpg thn 1992..umah arwah tok munah attend funeral dia..tu la last aku balik kpg..uisk...bape belas thn dah tu...mak aii!!
p/s:perlu ke bawak satu almari esok ni...?
Buyui

3 comments:

MarriageForIdiots said...

jahat ko snap gamba V & M nak bahankan..hehe..i like ! Ada 'bau tak mandi' tak camera ko amik gamba depa?
Jgn lupa ur stilettos..ke kain batik ? Coz ko kena mandi kat luar kena la pki kain basahan!

jejaka anggun said...

x penah plak JA sampai sini... sama x mcm danau toba?

buyuiazliana said...

MM:terlupa bawak kain ..so ai mandi x pki kain..ops!

JA:x sama langsunggg.....!!panas dgn bau sampah segala..haish!