Monday, October 11, 2010

special entry for her

pernah tak uols memang follow blog2 terkemuka?yang uols hadap all depa punya blog spi lebam?spi tahap uols dh berada di dalam dunia mereka?kenal sapa family mereka, kenal kawan2 mereka..sampai tahap jumpa kt mana2 mcm jumpa artis ok??!!haha!ok lah kan...even depa tak kenal anda..anda kenal je mereka..bilalah nak jadik macam tu..sengal!


and ai also ada jugak follow a few famous blogger, syokk oo depa ni sampai boleh dapat pegi event2 free lagik sana sinun..mesti lama2 leh benti keje kan...eh!merepek!so u can click pasal mana2 blog yang femes kat sebelah tu, kalau u click blog2 x femes tu anggap je lah mereka akan femes jua satu masa nanti


tapi ada satu blog la yang boleh membuatkan ai [actually Mrs M pon!] terbawa2 ni, macam dah kenal lama pulak..her blog ada jugak kat sebelah list ni pandai2 la korg carik...dari blog dia ni..sian lak i tgk selalu jadik mangsa cercaan [well, mmg lah bahasa dia kasar la sikit..tp lantak dia la..dia ckp betol ape..dh dia outspoken person kot..biarlah..] then selalu la komen anynoymous mana2 tah caci dia balik...pengecut betol..kot ye ko x register as blogger kalau ko komen ikhlas ko still boleh ltk nama kan..bukannya baling taik sembunyi tangan..herghh geram aku..kalau x suka pun ko baca senyap or lg senang ko x yah la baca lagi kan blog dia?ohh dia famous ko pon baca lah kan..?pastu ko nk meroyan pong pang pong sana sini awat?gilak?!


ok sbg balik...from this famous blog..then [if uols baca la entry dia ni] she's pregnant for second child n now ada problem sikit la...so before dia masuk operation room semalam dia ada tulis entry mintak maaf sume la kalau ada salah silap kan...?ok la ..then suddenly bangang mana ntah pergi komen cerca cakap mmg pttlah dia ditimpa musibah semua..oh ...kalau dia dah mintak mahap..ko x nak mahapkan balik tu masalah ko la kan...?tapi ko caci2 orang tgh ada masalah [sakit pun masalah jugak kan..?] ape penyakit ko ni?apa akak ni dah buat dgn ko spi ko nk reveal perangai x bertamadun ko ni...ai tahu pun the blogger's husband tu balas balik komen dia..sbb dia tak tahan dah tgk org anoy tu ckp macam tu dekat isteri dia..sweet kan?...hoi!datang blk kutip taik ko ni..eh!aku lak emo!tapi betol la kan..not nice la kan....komen maki2 org..tapi ko x tulis nama..kot ye marah pun...cthnya macam manusia tu la..nak marah2 my family tapi maki hamun pki SMS je..n summore FB!gosh!woi..x ckp kredit ke nak call marah2 kot ye ko takut..kot yer my family salah ...at least kitaorg hadap je nak jumpa ko oi...ko?mana pi..mailah...!!eh!tercerita lain lagi..haish!


bila kita marah mmg kita akan maki..[normal la] so segala apa kita cakap kita x sedar..dalam erti kata lain...sebelum nak ckp macam2 dekat org pikir dulu...kot2 la ko rasa ko alim...ko pikir balik eh org alim wt mcm ni ke..maki hamun sume ni..kot2 ko rasa ko baik..ko pikir balik..eh org baik wt mcm ni ke...sbb tu la tuhan suruh kita berfikir sebelum bercakap kan..?kot2 nak ngata org...org tu solat tip top..kita..?pikir2 lah balik..


matiklah anoy ni tah2 jelajah gak blog ni aku lak dikatakan dah sesat..taklah uols...kalau uols berjaya la baca blog akak ni uols akan paham why i made this entry, serious i tak paham dengan manusia ni...ape yang diaorg nak sebenarnya hah?


so tu Kak Di..i am ur silent reader actually [lerr silent ..mesti korg igt aku yo yo orr ni mcm la kenal lama]..saya doakan Kak Di selamat..supaya saya boleh baca lg belog Kak Di sambil gelak2 besar sama kawan saya Mrs M..oh gilak aku emosi lak..bukan dia nak baca blog ni pun...hadoi...


p/s:nobody's perfect..nobodi2 but chu!


Buyui


5 comments:

FaRiHa said...

kak N, kita baca blog ceera ngn puterikurekure sampai habis tau..tap ceera punye blog x habis lag..bnyk nak mampos..dah sebulan x hbis2..

buyuiazliana said...

x pe byk masa :)

jejaka anggun said...

hang baca blog aku sampai lebam x?

MarriageForIdiots said...

Aku nak je reply kat Anon tu "Nah ! Hadiah utk u, Cermin besar! cermin diri tu dulu, selak rambut tengok ada otak tak nak pikir dulu sebelum Type unwelcome comments macam tu"
F-idiot

buyuiazliana said...

JA:bukan kata lebam...lebih dr lebam dh aku baca blog ko..

MM:laki diana tu dh deletekanlah komen dia u nk reply lagu mana?