Saturday, August 28, 2010

eeee...x posa?!!!


ai ingatkan dah duduk kt Texas yang mendamaikan sebab negara yang penuh2 ciri2 keislaman ni x adelah kes tak puasa. oh btw ai ingatkan awal2 erk Texas ni bukan nama sebenar tau..korang pandai2lah pikir mana aku duduk sekarang ni..my hometown still dekat San Prancisco juga bukan nama sebenar..muehehehe..

Ok berbalik pada isu entry kali ni..kes orang tak puasa yang kalau kantoi kena naik van jenazah sambil kena gantung pinggan kat leher...amik...ko kot yer pon x tahan [ni esp to lelaki] pergi la duduk umah goreng la telur ke..makan la sorang2 kat umah..mengapa perlu makan tepi2 longkang busuk makan macam takut2 orang kalau nak makan pon cik abang oi...biarlah proper [it doesn't mean ai suruh la napkin sume la] tapi biarlah tenang..kot adventurelah kot..ala..yang pompuan pon sama...maybe la kitaorang ni diexcusekan seminggu kan...perlu ke ko nak makan2 kat depan2 orang..ko beli la kehepsi ke mcd ke pizza ke...ko bawak balik umah makan depan tv lagi syiok..seriyes ai pernah nampak kejadian ini di depan mata hazel ai ni..reti x makna hormatkan orang puasa??

ok lets share pengalaman ai sendiri...ai ni dari mula2 akil baligh lagi...ai memang dah kena ajar dengan my mum "ko kalau x boleh puasa ko buat macam puasa" maybe sebab umah ai ada orang lelaki..and maybe my mum nk biasakan ai jgn suka suki makan depan2 diaorgkot..korang jangan... abah aku tu jeles ok tgk anak2 pompuan dia x puasa...hahahaha!boleh cmtu?!tapi betollah my mum nak mengajar la ai ni hormat orang puasa yang lain sebab bila2 ai dah besar dia lak beriya sebelum pergi kerja pesan kat ai pagi2 "lauk sahur ade lagi.." haish..!

nak tunjuk dia ajar camne anak2 dia hormat orang puasa?ai pernah kena marah teruk..ai ni jujur okeh sampai ke la ni ape2 ai buat sume la nak btau parents..[kecuali kalau ai jimba2 la..nak mati?]so ni kes ai first time x boleh puasa..sekolah lak sume pompuan lepas tu sume tak boleh puasa satu geng pulak tu..ape lagi ade pulak idea ting2.. salah sorg geng bas sekolah ni cakap "wei rehat karang kita pesan kat budak cino beli air soya suruh dia bawak kat belakang kantin" apelagi..jemaah air soya la kitaorg uols..balik tu ai p bgtau "mama, arini org suruh budak cino beli air soya masa rehat" apelagi...khutbah jumaat la ai kena..lepas pada tu sampai ke la ni la...kalau tak boleh puasa pun ai x bape fikir nak makan..minum pon jarang..itupon kalau x de org kt umah baru aku minum..dah terbiasa agaknya..

ha ni lak experience last week je baru..ai pergi kedai buku, kat kedai ni ade la dia letak jugak rak jual roti2 gardenia sume tu kan..?ade la mamat ni..of kos la melayu..sini payah sikit nak cari bukan melayu beli dua biji roti yang gardenia 50 sen perasa choc la jagung tu...kol 12 tgh hari okeh!!ape?nak pikir x mo judge orang tu?ok la kot dia gastrik..tapi cam larat je nak jalan..laju lg ha...beli kt kawan dia gastrik?maybe..arghh..malas nak pikir baik...miahahaha!

ni pulak masa ai study dekat U ..ai ingat pulak kawan ai ni dulu menang ade migrain..so bila migrain kena la minum 100plus kan?tapi masa tu nak exam so dia dah ada dekat kelas and one of our friend ni..belum sampai so nak tak nak kena la pesan beli 100 plus tu sebelum dia sampai..sian kawan kitaorg tu...[kawan kitaorg tu laki] dia cakap orang kedai tu pandang dia semacam je sebab beli 100plus di tgh2 hari buto..siap sampai lupa nak ambik balance!miahahaha...nasib la kan...?sah2 org igt dia yang x posa..sebab sll ponteng2 posa ni laki la mostly...kan...?

so tu je kot experince ai kait2 dengan kes x posa ni...posalah anda..

p/s:seigt ai tak pernah lg ada experience curi minum masa mandi..yaks!


Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

ada mbr tetibe speaking masuk McD beli makanan masa bulan poser. konon2 nak bagi tau org yg dia eurasian. klaka.

buyuiazliana said...

JA-meaning dia sengaja la nk beli mcd tu kan?sbb dia nak makan kan...x makan kt situ tapau bawak balik takpe lagi..org mcd tu tol ke igt dia eurasian?