Tuesday, August 10, 2010

i am psikologer

ai memang tak puas hati betol la dengan manusia2 yang membeli belah tapi nak menyusahkan orang..wah kemain intro kan..?

ni cerita semalam sebenarnya ni uols tapi semlm dh kena tegur dah dgn cherly tgh2 malam "byknya entry kot yer pon.." well...tu masa idea berkembang banyak nok...kalau ketandusan kegersangan idea ko boleh tengok penuh kulapuk kan dekat laman sesawang mak ni..?kalau ai sumbat 3-4 cerita karang uols cakap pinau bijik mata la sebab entry melerets kan...so bagi la ai bebel arini cerita semalam..

ok d penglipurlara begins..

macam ni uols..semalam ai pergi la menjala di one of the mall paling besau kt Texas ni yang sampaikan bak kata RJ to me "org sini memang kak N , diaorg sll feeling2 ni midvalley" so memandangkan nak puasa ni..so terpaksa la menjala ape yang patut kan..redah la ai ni dengan jam..dengan sesak..dengan lagu vell2 lagi..ohh aku tadahkan jua..

sekali nak bayar..korg tau la kan kalau kita shopping kt hypermarket sah2 la semua beli barang berkoyan2 kan..?kadang2 tu baris mak aii bapaklah panjangnye...tapi brg kita beli satu dua barang je kan..?tapi ok la kan..sebab ada kaunter below than 10 items so bolehlah cepat sikit...

tapi!!!!!!!!!!agak2 korang kan paham ke tak function kaunter tu...kalau tak tau meh sini aku nk btau....

tempat tu utntuk ko membayar barang ko beli KURANG DARI 10 BARANG.....reti kira tak?1..2..3..4..5..6..7..8..9..10!!

tapi kalau ko pergi ngn laki ko ok la...ko devide la dua..ok lagi..tapi aku kira berkali2 ni...ada 3 troli!!!!satu troli penuh pampers anak ko macam ko nak bukak branch pampers..dengan barang dapur ko susu spi 5,lepas tu tok nenek brapa lagi..and bayangkan 3 troli ko....omg!!!!

uols tau mcm mana ai handle org ni?ai tak la kasik tazkirah or khutbah dekat dia..ai baca berkali2 and inform housemate ai "kaunter ni kan...untuk barang kurang10 kan..?ha naseb la brg kita kurang10 kan..?" aku cakap kuat2 kt situ..spi 45 kali kalah nak berwirid..ha amik ko!

lepas tu dia x ganjak lagi..ai cakap lagi....lepas tu dia leh lak alih2 brg dia from troli 1 ke troli 2..lepas tu kalut2 simpan susu dia amik 3 je..lepas tu ai x putus asa tgk dia ai senyum je....lepas tu dh nk spi turn dia..leh lak dia kasik aku ptg lane..ai tgk je sambil senyum ratu..lama2 dia leh ajak laki dia p kaunter yang betol..puas hati aku!!

bodoh!dr kaunter yg elok2 laju dh jd lembab dengan org yang kot bahasa melayu n ingeeris tak paham , paham bahasa arab je kot..bengong!

p/s:agak2 ai ade talent kot jadi pshychologist kot..leh psikokan org?

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

sian... org mana yg buat camtuh? org KL reti bahasa rasenyer... mesti org kampung nih....

*ada sesapa yg sentap x ngan komen nih?

buyuiazliana said...

JA-x de sape2 sentap..nk kata kpg x jugak sebab dia pakai x mcm kpg pon..tp tu la sebab dia agaknya x pernah kot shopping KL..tu dia wt tempat dia tu memang kawasan jajahan dia ni..