Monday, August 23, 2010

selamat jalan status semak..

adakah kadang2 anda berasa rimas dengan wall Facebook anda disemaki [eh bukan dimaki tau] oleh status2 atau pandangan2 yang menyemakkan otak dan paleotak anda?apa yang selalu anda lakukan..ambik kertas tutup monitor lappy kasik status2 busuk dan semak tu turun ke bwah...tapi sampai bila???mak buatlah seperti saya seperti mana diajar oleh seorang rakan baik saya "ko hide je B, tak yah delete..sok2 nak stalk lagi ke dia ade lagi,[oh itu ayat saya..saja kasik panas... ceh x nak ngaku ko kaki stalker kan..?]

so ini adalah ciri2 manusia dalam FB saya yang sudah dihide, tunggu masa nak di hide atau sikit hari lagi aku delete je terus!!

1. sibuk la dengan status ari2 on FB dapat 100..x abis2..gigih sungguh..

2.kait rapat gak dgn ciri no 1 tadi..tak abes status menunjuk2 arini bukak HBO, breakfast McD, jap lg order pizza petang keluar duit masyuk lagi RM 500..masyukk!![bukan nak tulis alhamdulillah ke ape ke] ..nak kata dia duduk goyang kaki je pun duit masuk..konon2 nak provoke orang yang baca status dia tu so tht nanti diaorg ni join dia lah..haha!silap la wei status ko aku hide terus..tunggu masa nk delete je nanti

3. camwhore tak bertepi..ai pon chamwhore tapi simpan je utk tatapan diri sendiri jangan la kasik org muntah okeh...balik2 pose yang sama je..jap lg ko pakai tudung siti, jap lg tukar pulak selendang..tudung saji pun tak ketinggalan..ko leh tahan muntah ko wat la sorang2 jangan la ajak org lain pon muntah berjemaah dengan ko..adoii la...

4. status menunjukkan macam ko sorang la bahagia di dunia ini..tunjuk reta bagai...ohh rasanyalah pernah dah ai buat entry pasal ni..takpon cherly pun pernah meroyan dalam belog dia..so tak payah cakap panjang..memang hide terus la..ahh indahnya pandangan wall FB ai...

5. status nak tunjuk macam ko sorang ade bf..uwa....tlglah wei...kot ye gedik pon ko sorg la gedik depan BF ko...jangan la ajak sume kawan2 kt FB ko menykong akakn kegedikan dan kemeroyanan ko itew..please la..sikit ari lagi aku delete ko karang...

6. ini kepada penggemar Fram Ville..adoii la nak jual sayur pun nak publish kat wall ke weh..kasik semak ok...jap2 lg kuar..jap2 lg kuar lagi..tadik pon kak shma merungut dah BB dia penuh benda2 ni mmg bikin semak..

itulah antara ciri2 yang bakal atau dah pon kena hide dengan ai..tapi kalau ade gambar2 menarik tertarik tu..asal x over ai still je tgk ape kan....?

p/s:kadang2 terpikir jugak..adik beradik ni tak perlu la nk add kt FB kan...?sebab kalau x add dia still adik kita gak kan...?

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

ai mmg x add pun adik beradik sanak saudara dlm FB nih... semak!

farmville ker mafia wars jer segala jenis game yg ada lah pun x main jugak. semak!!!

post gambar n status mcm selalu la jugak sebab penting. urusan hidup atau mati so kene bgtau semua org...

ps: tp post yg pakai tudung lom sempat lagi. jap agi ah eh?

buyuiazliana said...

JA-jgn lupa ltk sekali gmbar pki kebaya alexander mcqueen..