Sunday, August 22, 2010

pom pang pom sana sini

ai dengar ada dah yang hampir putus jari pasal benda ni...nilah dia...nak marah kat budak tu pun satu hal..nak marah kat mak bapak dia pun satu hal jugak...

mana pergi mak bapak kalau anak tetiba lepas berbuka keluar rumah?ohh maybe dia ingat anak dia nak terawikh ke masjid la kowt kan..ni kes tertipu la ni?tapi dah nama pun mak bapak bukan keje ko ke monitor anak2 ke..?sllnya kes2 kena mercun , modified mercun masuk spital ni kita tgk jadik kt area kampung2 kebykkannya nyer kan..kalau area2 KL kurang sikit sebab anak2 dia sibuk nak ke tuisyen la kelas hitu hini la...or maybe sambung balik main playstation dia yang tergendala kejap lepas berbuka..so boleh tak ai cakap kalau kes2 putus jari la kepala ni sebab main mercun ni kat area2 kampung yang banyak compare to bandar2 besar?

maybe dia beli mercun tu pon hasil dari duit sekolah dia kumpul hari2..kompom punye sebab x de budak ni berani mintak kat mak dia "mak, nak beli mercun pom pam kebabom kasik meletop kampung ni , boleh?" kompom la kepala ko kena letup dulu kan baru mak ko kasik duit betol x wahai budak yang putus jari dok terkangkang kat spital2 sekang ni?ko cakap kat akak chantek ni ko dapat mana beli mercun ni?kumpul duit sekolah kan...?ko kumpul mesti dari bulan 1 lagi ni ..gigih nak beli mercun katanyer...

ha lagi satu...macam kita tau budak2 mesia ni kreatip2..tinggal semua ni kecik lagi nak pegi casting jadik mcgyver..so diaorg buat experimen sendr..oo..experiment sains kat sekolah tu tak de pulak ko beriya nak buat padahal method segala dia dh kasik tinggal ko follow je kan...?ni elok2 dia meletop manja2 githew..ko tak puas hati..nak meletop 10 kali..biar kasik gegar....!!!ko beli pon seringgit je..ko verangan nak bunyik macam ko beli bom nuklear tu ape hal ha budak?alih2..ha duduk la ko makan nasik spital bukak puasa..padan muka ko!

so to parents..monitor la sikit anak tu ...kalau dia kata nak p terawikh hangkut dia sama2..kalau x pergi sama2..cakap kt dia x payah pergi duduk umah baca buku lagi bagus!kalau korang as parents pun minat gak nak mercun bagai ni..ko main sama2 anak2 ko..untung2 kalau kena putus tangan ke ape ke...at least korg leh raya sekeluarga kt spital as one happy family..tak la sorang dok kt wad..sorg lg kat umah dah..senang jugak org nk ziarah..semua ada setempat...betol tak?

nak bunyik meriah ape kata korg pakai je mercun pom pang pom pang macam masa chinese new year tu..ha amik ko....lepas tu ko suruh la bapak mak ko main tarian singa ke naga ke..barulah konsep 1 malaysia..kan ke meriah tu...

nanti karang ade pulak baca entry ni bising pulak.."ala dia ni poyolah x main mercun...macam dia x main" memang la aku main je mercun tu..tapi pakai la otak...jangan la sampai ada yang tercedera bagai..ha lagi satu..jangan la main sampai menyusahkan orang keliling..kot2 ada anak kecik ke ape ke...ko main mercun kot ko sorg je pekak x pe ..tapi jangan la sampai nak kasik satu dunia pekak macam ko..kalau x..akan lahirlah entry amukan bebelan macam ni..ada paham???

p/s:sekang ni ade lagi ke keje meletop kt dalam batang besi tu?yang tu lg la hazab okeh...

Buyui

5 comments:

Miss Buyung said...

kl x menysahkan rg xpe, mak sedara kite sampai gugur gara2 mercun tercampak kat kaki die kak

jejaka anggun said...

last main mercun masa blaja ngan harry potter dulu. mercun kuar sebesar naga terbang. mampu?

buyuiazliana said...

JA-aku pon last main mercun masa zaman2 lord of the ring dulu..yg gandalf buat mercun macam naga lepas tu kejar org tu..aku la yang buat...[x nak kalah tu..]

azataq said...

erm...x dgr ke bdk 6 thn pecah pala otak sebab stor mercun meletop....mn bapa dia lari?? masa mak g ER ada bdk xcident [patah kaki] umo 11 thn...disyaki dlm perjalan nak gi terawikh...

p/s: mak tgh oder mercon bola....BESAR PUNYAAAA!!!

buyuiazliana said...

oohh kes budak pecah pale tu?bapak dia tukang jual mercun nok...bapak dia pon mat rempit...