Wednesday, August 11, 2010

pertama ramadan ~tajuk yg klise

selamat berpuasa...bang...kuah megi kari berapi tu kasik lap sikit....klise betul ai tgk sume org kt belog ada selamat berpuasa bagai la...kt fb pon apatah lg..kt SMS pun ada jugak tapi tu utk orang yang tak forward kat FB bak kata RJ..[zaman mana ada org forward2 pki SMS ni..kecuali dia benak FB..oppss!!] tapi tak de pun orang call kan..ucap "ni aku nk mintak maaf ni sebab kita kena mintak maaf dengan orang keliling barulah puasa kita ni diterima.." ingat raya je ke kena mintak maaf?puasa kena jugak kalau tak sesia je korang menahan lapar, dahaga dan korek -mengorek..[korek2 beg sendiri tak pe tak batal puasa tu]

tapi ai tak dan la nak call semua orang kan..?so di kesempatan in ai nk mintak maaf la kalau tu ada terlanjur kata kat uols semua kasik sentap semua...eh cop2!ni aci terima ke mintak maaf di saat time dhanak sepagi aku puasa ni?acilah kan janji mintak maaf..ai selalu tu mulut je ala2 nak wat lawak tapi tak sedar diri mulut dh celupar so tlg maafin gue!saya tak mau puasa saya sumbing..

so dikesempatan ini jugak ai nk bagi la tips2 untuk diri sendiri sama tips2 jangan bagi puasa sumbing [sebab ai rasa uols mesti dah tau kan benda2 batal puasa tapi selalu x sedar benda2 kecik yang boleh kasik posa uols tu sumbing..

1. pagi2 bukak YM terus niat rasa nak meluahkan amarah terhadap coll sebab uols makan space parking tapi dia nk parking tak boleh padahal selama ni dia makan space u tak cakap ape pun...<---- panjangnya contoh..

2.dok terbayang-bayang bau kek [tepung kek] sebab member uols dok cerita pasal nak jumpa supplier barang petang ni pasal bahan kek...<--- anda tau anda siapa yeee..

3. bukak twitter lepas tu tgk Paris Hilton upload gambar dia..yang memang kita tau kan...Paris tak pernah la gaya2 ala2 islamic githew ... lepas tu sbg plak ngumpat Paris Hilton cakap kaki dia ada dah urat2 mcm rentua...sbb byk pki heels kowt..

4. dok dengo2 lagu Mizz Nina "sexy my name yes sexy is my name"

.. ohh tak mo dh senarai..ngeri lak aku dengo..!!haha! so selamat berpuasa..and antara ucapan ramadan paling ai suka ialah dari cherly

JANGAN LUPA TUNAI ZAKAT

p/s:kan...?

Buyui

6 comments:

jejaka anggun said...

kan? bile ek nak bayar zakat nih....

buyuiazliana said...

JA-ko jgn silap plak bayar zakat tu..aku punya sekali jgn lupa..;p

azataq said...

hohohoho......saya tahu sapa saya...hahahaha..nok...ko blh lg..bapa ko byr kan...hahahahaha..tulah nok..selalu org lopa nak igt kan zakat tu...

buyuiazliana said...

cher:aah mmg la bapak aku bayarkan tp aku rasa nk baya gak la thn ni nok..sedekah...

azataq said...

biar byk sikit org byr zakat..kot2 ker aku leh terima zakat thn ni...muehehehehe..dasar tauuu!!!!

buyuiazliana said...

cher:mak cik oii tu muallaf yg baru fresh msuk islam la..kalau kasik ko mau ko g shopping bgi kan..?